Femke van Heteren: Wees niet te bescheiden, verleg je grens soms net over het randje

Vandaag verschijnt het SCHADE magazine met het thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode worden vrouwen uit de branche naar hun mening gevraagd over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag Femke van Heteren (39 jaar), schade-expert bij Vanderwal & Joosten.

Opleiding(en): HBO Milieukunde aan Hogeschool Delft

Sinds: september 2015
 
Waarom ben je schade-expert geworden? Binnen het milieukundige werkgebied heb ik na mijn opleiding gewerkt als projectleider bij een bodemonderzoeksbureau. Hierna ben ik gaan werken bij een grote aannemer als bodemadviseur en grondmakelaar. Via via werd ik gewezen op een vacature bij Vanderwal & Joosten. Omdat ik mijzelf graag blijf uitdagen ben ik in gesprek gegaan en zo ben ik inmiddels al weer vijf jaar werkzaam in het vak.
 
Wat vind je leuk aan jouw functie? Het veelzijdige; iedere schade is weer anders. Ook het contact met de mensen maakt het werk nooit saai.  
 
Wat zijn jouw ambities? Blijven groeien in het vak en uiteindelijk DE milieukundig schade-expert zijn. 
 
Over welke kerncompetenties moet je beschikken om jouw werk goed te kunnen doen? Luisteren en doorvragen, analyseren, flexibiliteit, mondeling en schriftelijke communicatie en weten waar je het over hebt. Partijen moeten het vertrouwen in je hebben dat je onpartijdig maar gezond kritisch de kwestie behandelt.
 
Werk je liever met mannen of vrouwen en waarom? Vanaf school (HBO) ben ik voornamelijk omgeven met mannen en ik ben dus ook niet echt anders gewend. Mannen zijn recht voor hun raap en draaien er geen doekjes om; daar houd ik van!
 
Werk je liever met ouderen of jongeren en waarom? Een combinatie van beiden. Van ouderen leer je veel vanuit hun kennis en ervaringen. Jongeren kijken echter met een frisse blik en vanuit hun enthousiasme en lijken sneller 'to the point' te komen (wat overigens niet altijd mogelijk is natuurlijk).  
 
Wat zouden mannen van vrouwen kunnen leren? Meer overleggen en niet alles voor zichzelf houden.
 
Wat zouden vrouwen van mannen kunnen leren? Wees niet te bescheiden. Verleg je grens soms net over het randje.
 


 
Geplaatst op 08-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: