Marsh McLennan neemt McGriff Insurance Services over

Marsh McLennan, een wereldwijde leider op het gebied van risicobeheer, strategie en mensen, heeft een overeenkomst bereikt via zijn Marsh McLennan Agency om McGriff Insurance Services, LLC, een dochteronderneming van TIH, over te nemen.

McGriff is een toonaangevende aanbieder van verzekeringsbemiddeling en risicobeheer-diensten in de Verenigde Staten, met een omzet van $1,3 miljard voor de afgelopen twaalf maanden eindigend op 30 juni 2024. Deze transactie zal de mogelijkheden van Marsh McLennan Agency versterken op het gebied van commercieel onroerend goed, schadeverzekeringen, werknemersvoordelen, management aansprakelijkheid en persoonlijke verzekeringen.

Volgens de voorwaarden van de transactie zal Marsh McLennan een contante vergoeding van $7,75 miljard betalen, gefinancierd door een combinatie van contanten en opbrengsten uit schuldfinanciering. In combinatie met de transactie zal Marsh McLennan een uitgestelde belastingactivum ter waarde van ongeveer $500 miljoen overnemen. De transactie is gericht op afronding tegen het einde van het jaar, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties en andere standaard sluitingsvoorwaarden.

“McGriff is een bedrijf met uitstekende leiding, buitengewoon talent en een sterke groeirecord. Het bedrijf vult de mogelijkheden en cultuur van Marsh McLennan Agency aan, en ik kijk uit naar toekomstige kansen met hen als onderdeel van ons bedrijf,” zei John Doyle, Voorzitter en CEO van Marsh McLennan.

“Marsh McLennan Agency heeft de erfgoed en reputatie van McGriff altijd hoog in het vaandel gehad. Hun klantgerichte focus, cultuur en bewezen succes komen overeen met de onze. Het bedrijf zal een belangrijke aanvulling zijn op het succes dat we in 15 jaar hebben opgebouwd,” merkte David Eslick, Voorzitter en CEO van Marsh McLennan Agency op. “Samen zullen ons talent en onze expertise praktische oplossingen bieden die klanten helpen het vertrouwen op te bouwen om te floreren.”

Read Davis, CEO van McGriff, voegde daaraan toe: “De wereldwijde middelen en inzichten van Marsh McLennan stellen ons in staat om nog meer waarde te bieden aan degenen die we bedienen, terwijl we spannende kansen creëren voor de groei en ontwikkeling van ons team. Deze combinatie weerspiegelt de kwaliteit van het McGriff-team, en ik ben enthousiast over onze toekomst samen.”

McGriff, opgericht in 1886, is gespecialiseerd in het bieden van oplossingen voor commerciële schade- en onroerendgoedverzekering, borgstelling, werknemersvoordelen en persoonlijke verzekeringen aan bedrijven en individuen in de Verenigde Staten. Bij de afronding zal het McGriff-team van meer dan 3.500 medewerkers, inclusief CEO Read Davis, zich aansluiten bij Marsh McLennan Agency en blijven opereren vanuit hun bestaande kantoorlocaties.

Geplaatst op 01-10-2024

< VorigeVolgende >


Share on: