Twee nieuwe Partners en een Principal Associate bij Eversheds Sutherland

Eversheds Sutherland heeft zijn capaciteit op Financegebied in Nederland aanzienlijk versterkt met de benoeming van senior partner Kees Westermann en partner Vasco Hoving. Kees en Vasco zijn afkomstig van advocatenkantoor Rutgers & Posch. Ze worden vergezeld door hun Principal Associate Maarten Ahsmann.

Foto: Kees Westerman en Vasco Hoving, Partners bij Eversheds Sutherland

Beiden zullen op het Amsterdamse kantoor van Eversheds Sutherland werkzaam zijn en samenwerken met het huidige Financeteam, bestaande uit Senior Associates Burcin Oral en Eyup Cerci en Associate Thijmen Kluizenaar.
 
Kees richt zich voornamelijk op gestructureerde financieringen en portfoliotransacties. Hij adviseert een scala aan cliënten, onder wie investeerders en financiële instellingen, kredietbeoordelingsbureaus en -bedrijven, fintechs en overheidsinstanties. Zijn ervaring omvat ook acquisitie- en activafinancieringen, obligatie-uitgiftes en herstructureringen.
 
Voordat hij in 2013 bij Rutgers & Posch kwam en daar de Financepraktijk oprichtte, zette Kees met succes gestructureerde Financepraktijken op bij de internationale advocatenkantoren Linklaters en Clifford Chance.
 
Kees heeft gewerkt aan de meeste Nederlandse covered bond en rmbs/autolease securitisatielabels en is verantwoordelijk voor een aantal innovaties en ‘marktprimeurs’. Hij structureerde het allereerste Nederlandse covered bond programma voor ABN AMRO, het eerste Belgische covered bond programma voor Belfius en de originele Bumper autolease securitisatie voor LeasePlan. Daarnaast schreef Kees mee aan een aantal industrienormen en wetten en regelgeving die de Nederlandse gestructureerde financemarkt ten goede komen.
 Kees is vermeld in de juridische directory Chambers and Partners, waar hij wordt beschreven als een ‘intellectuele krachtpatser’, ‘een expert in zijn vakgebied’ en ‘zeer oplossingsgericht’ (Chambers 2014/2024).

Het rechtsgebied Securisatie van de Financepraktijk die Kees en Vasco leidden, is door Chambers and Partners vermeld. Daarnaast zijn twee rechtsgebieden van hun Financepraktijk in Legal 500 vermeld: Asset Finance & Structured Finance en Borrower Side.
 
Vasco geeft financieel juridisch advies aan een breed scala aan entiteiten, waaronder banken, bedrijven en investeringsfondsen. Zijn ervaring omvat bedrijfsleningen (evenals acquisitiefinanciering, gesyndiceerde leningen, activafinanciering, cash pooling en vastgoedfinanciering), gestructureerde financieringen (inclusief covered bonds, securitisaties en factoring) en financiële herstructureringen. Voordat hij in 2015 bij Rutgers & Posch kwam, was Vasco meerdere jaren werkzaam bij het internationale advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer. Hij wordt door Legal 500 geprezen voor zijn ‘unieke ervaring als het gaat om advies aan de kredietnemerzijde van financieringen’.
 
Nick Swiss van Eversheds Sutherland: “We zijn verheugd om deze spannende, nieuwe aanwinsten op ons kantoor te verwelkomen. Kees’ formidabele ervaring en technische vaardigheden staan goed bekend binnen de sector, terwijl Vasco’s complementaire vaardigheden bijzonder indrukwekkend zijn. Beide zijn zeer gerenommeerde advocaten, die samen met Maarten een repertoire van juridische en commerciële knowhow meebrengen, waardoor ons cliëntenaanbod zowel lokaal als internationaal zal worden versterkt.”
 
Stefan Corbanie, Managing Partner van de Benelux bij Eversheds Sutherland: “We zijn blij om onze nieuwe Financeadvocaten bij Eversheds Sutherland te verwelkomen. Hun komst onderstreept onze vastberaden en voortdurende inzet om onze juridische capaciteiten binnen onze regionale markten te versterken en de steeds complexere behoeften van onze cliënten het hoofd te bieden.
Hun vaardigheden zullen de juiste instrumenten zijn om de unieke uitdagingen en kansen op Financegebied, waarmee onze cliënten worden geconfronteerd, te benaderen. Dat geldt ook voor het ondersteunen van onze teams in andere jurisdicties.”
 
Kees Westermann, Partner bij Eversheds Sutherland: “Dit is een spannend nieuw hoofdstuk – we kijken ernaar uit om met Nick en onze Eversheds Sutherland-collega’s samen te werken aan bestaande en nieuwe uitdagingen.”
 
Vasco Hoving, Partner bij Eversheds Sutherland: “We zijn blij om ons bij Eversheds Sutherland aan te sluiten. Het kantoor heeft een uitstekende reputatie en een strategische focus op Nederland, dus let op wat er gaat komen.”
 
 
Geplaatst op 01-10-2024

Volgende >


Share on: