Lengkeek neemt Huygenhoek Taxaties over

Lengkeek heeft recentelijk Huygenhoek Taxaties B.V. overgenomen, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in remote taxaties van gebouwen.

Foto: Een van de oprichters van Huygenhoek, Rick Elings (l.), en CEO van Lengkeek, Hans de Hoog (r.)


Huygenhoek maakt gebruik van diverse publieke bronnen in combinatie met hun zelfontwikkelde software om snel en accuraat de herbouwwaarde van gebouwen te bepalen, waarbij elementenbegrotingen ten grondslag liggen aan de rapportages.

Met deze overname integreert Lengkeek de geavanceerde data en technieken van Huygenhoek in zijn eigen taxatieprocessen. Dit stelt Lengkeek in staat om efficiënter te werken en tegelijkertijd zijn klantenbestand verder uit te breiden. De verschuiving naar remote taxaties op basis van digitale informatie is een logische stap in de evolutie van de taxatiebranche.
Huygenhoek blijft opereren onder zijn eigen naam en zal zijn dienstverlening aan bestaande opdrachtgevers voortzetten en uitbreiden.

Lengkeek biedt – aan onder andere de verzekeringsindustrie – een breed scala aan gespecialiseerde diensten op het gebied van schade-expertise en taxatie, met een focus op het (groot)zakelijke segment, waaronder industrie, gebouwen, techniek, kunst en andere specials.

Hans de Hoog, CEO van Lengkeek: “Ik ben heel blij met het aansluiten van Huygenhoek en zijn medewerkers bij Lengkeek. Het geeft een boost aan onze doelstelling om zowel op het gebied van laagdrempelige remote taxaties als (zeer) gespecialiseerde conventionele taxaties de voorkeursaanbieder bij uitstek te zijn.”

Rick Elings en Roel Schoon, oprichters van Huygenhoek geven aan dat Huygenhoek Taxaties door hun aanpak van remote taxaties de afgelopen jaren steeds is gegroeid. “We kwamen op het punt dat we deze groei niet meer zelf konden bijhouden en strategische keuzes moesten maken. We denken met de overname door Lengkeek een stevige basis te hebben voor verdere groei en zijn dus erg tevreden met deze stap.”


 
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 13-09-2024

< VorigeVolgende >


Share on: