AFM start in september met kantoorbezoeken bij adviseurs

Vanaf september zal de AFM veertig kantoren bezoeken verspreid over heel Nederland. De insteek is een open dialoog over de adviespraktijk en bedrijfsvoering. Bij de selectie van de financiële dienstverleners is er rekening gehouden met het krijgen van een zo representatief mogelijk beeld van de sector. De betreffende kantoren zijn door de AFM geïnformeerd.

Tijdens de kantoorbezoeken wil de AFM de dialoog aangaan over thema’s die de desbetreffende kantoren raken. Denk hierbij aan wat het klantbelang voor de financiële dienstverlener betekent, de wijze waarop door de financiële dienstverlener invulling wordt gegeven aan de bedrijfsvoering, toekomstige ontwikkelingen en de kansen en bedreigingen die financiële dienstverleners daarbij zien. Er is ook gelegenheid voor de desbetreffende financiële dienstverleners om vragen aan de AFM stellen. Daarnaast zal de AFM ook controles uitvoeren met betrekking tot een aantal vereisten uit de Wet op het financieel toezicht zoals de controle op de diplomaplicht.

 

Het is goed dat de toezichthouder kantoren bezoekt en in gesprek gaat met de mensen in de praktijk. Het helpt toezichthouders de dagelijkse gang van zaken beter te begrijpen en bevordert daarmee ook het begrip van de toezichthouder voor de praktijk. Ook kan het helpen de vaak gevoelde afstand met de toezichthouder te overbruggen. Met name de insteek van een open dialoog zorgt ervoor dat er wezenlijke ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

 

Geplaatst op 08-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: