In Memoriam: Prof. mr. Han Wansink, Emeritus Hoogleraar Verzekeringsrecht

Op woensdag 4 september 2024 is prof. mr. Han Wansink, emeritus hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Leiden, op 78-jarige leeftijd overleden.

Prof. Wansink (geboren in 1946) wijdde vrijwel zijn gehele loopbaan aan de Erasmus School of Law, waar hij een grote bijdrage leverde aan het verzekeringsrecht. Naast zijn academische werkzame jaren, was hij tevens enkele jaren werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij in Amsterdam en bracht hij een half jaar door bij een verzekeraar en een advocatenkantoor in New York. In 2003 werd hij benoemd tot hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Universiteit Leiden, een aanstelling die hij één dag per week combineerde met zijn werk aan de Erasmus School of Law. Deze dubbele functie bekleedde hij tot zijn emeritaat in 2011.

In 1987 promoveerde prof. Wansink cum laude op een proefschrift over de juridische aspecten van de aansprakelijkheidsverzekering, waarmee hij een belangrijke bijdrage leverde aan de wetenschappelijke kennis op dit gebied. Twee jaar na zijn promotie werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Verzekeringsrecht, een positie die hij tot zijn emeritaat bleef vervullen. Naast zijn wetenschappelijke werk bekleedde hij diverse nevenfuncties, waaronder die van raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof Den Haag en lid van de Tuchtraad Assurantiën.

Met het overlijden van prof. Wansink verliest de academische wereld een gerenommeerd wetenschapper en een gewaardeerde collega. Zijn bijdragen aan het verzekeringsrecht en zijn inzet voor de juridische wereld zullen blijvend worden herinnerd.

Geplaatst op 09-09-2024

< Vorige


Share on: