Jeroen de Haas en Peer van Oosterhout starten samen nieuwe onderneming

Jeroen de Haas en Peer van Oosterhout kondigen de start aan van hun nieuwe onderneming in de maritieme expertise en openden 12 oktober j.l. samen met Joyce van de Geijn de deur naar hun nieuwe kantoor, gevestigd in het hart van het Scheepvaartkwartier in Rotterdam; het begin van een nieuw tijdperk.

Na gezamenlijk meer dan een halve eeuw ervaring te hebben opgebouwd als expert, hebben Jeroen en Peer besloten om hun carrière voort te zetten onder eigen naam, de Haas | van Oosterhout B.V.
 
Met deze stap verwezenlijken beiden de wens om zich volledig te kunnen gaan richten op de vakinhoudelijke invulling van hun werk, waarin beiden in de loop der jaren een reputatie hebben opgebouwd op hun afzonderlijke vakgebieden.
 
“Het was voor ons beiden meer dan een voorrecht om gedurende de afgelopen 18 jaar onderdeel te zijn geweest van BMT en in die periode leiding te hebben mogen geven aan de expertise groep. Gedurende deze periode zag de expertisegroep zich ontwikkelen van een klein regionaal kantoor van 7 experts in 2002 tot een van de grootste spelers ter wereld met meer dan 75 medewerkers en vestigingen in 5 verschillende landen. Naast bestuurders zijn we ook altijd experts gebleven. Echter bij een dergelijke omvang wordt het steeds lastiger om de uitdijende managementtaken te blijven combineren met een steeds groeiende expertise portefeuille en was het tijd om een keuze te maken. Met overtuiging hebben we voor de inhoud van het expertise werk gekozen en daar het verdere verloop van onze carrière op in te zetten.
 
Daarnaast merken we al langere tijd dat de internationale maritieme expertise markt drastisch aan het veranderen is. De meeste grote expertise kantoren zetten in op volume. De aandacht voor specialistische kennis, die continue vraagt om investering, studie en onderzoek komt daarbij steeds verder onder druk te staan.
 
Tegelijkertijd zien we vanuit de markt dat er een steeds grotere vraag komt naar dit soort specialistische kennis omdat belangen en complexiteit van de zaken groter worden. Verzekeraars en rederijen komen er steeds meer achter dat een echte specialist van toegevoegde waarde is omdat het vaak een ander beeld op een oorzaak of aansprakelijkheids-vraagstuk kan geven.In de internationale scheepvaart gaat het daarbij altijd om aanzienlijke bedragen. Daar zien we voor ons mogelijkheden, niet alleen voor onze eigen specialisaties maar ook die van onze experts die hetzelfde te bieden hebben en dat graag in een inspirerende omgeving uit willen bouwen.”
 
Jeroen de Haas wordt internationaal gezien als autoriteit op het gebied van ongevallen met container schepen, in het bijzonder overboord slaan van containers en branden aan boord.
 
Peer van Oosterhout is een veel gevraagd expert op het gebied van complexe casco schades, technisch P&I onderzoek, luxe jachten en brandstof kwaliteit en is daarnaast arbiter bij Unum. (Nederlands Arbitrage Platform voor Scheepvaart en Transport)
 
Beiden hebben uitgebreide ervaring als getuige deskundige in binnen- en buitenlandse arbitrage en rechtszaken.
 
Rob van Uffelen, expert op het gebied van gevaarlijke lading, heeft zich ook bij het kantoor aangesloten. Vanaf 1 november wordt het team verder versterkt door James van der Heiden en Willem van Gils, beide experts met vele jaren ervaring. Daarnaast worden gesprekken gevoerd met andere experts met een bewezen staat van dienst voor verdere uitbreiding.
 

 
 
Geplaatst op 15-10-2020


Share on: