Tjerk van Dijk postuum geëerd

Afgelopen vrijdag vond het online NARIM Congres plaats. Net als ieder jaar werd ook dit jaar de NARIM Award – die wordt toegekend aan mensen die iets belangrijks voor de markt hebben gedaan – uitgereikt. Geen gewone uitreiking, dit keer. Natuurlijk, de uitreiking vond online plaats. Maar wat ook memorabel was: de Award werd postuum toegekend aan voormalig bestuurslid Tjerk van Dijk.

Titus Tiel Groenestege, bestuurslid NARIM, overhandigde de Award aan Tjerks vrouw Nathalie: “Tjerk was scherp op de inhoud van het vak. Hij had een diepgeworteld rechtvaardigheidsgevoel. Hij was met zijn persoonlijkheid en zijn karakteristieke stem altijd duidelijk ‘aanwezig’ op NARIM bijeenkomsten en de FERMA. Hij had aandacht voor de jongere generatie binnen het vak. Tjerk overleed op 19 april van dit jaar op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Wat blijft zijn de mooie herinneringen.”

Leden en sponsoren mogen kandidaten voor de Award voordragen, waarna het NARIM bestuur besluit aan wie de Award uitgereikt zal worden. “Als bestuur waren wij het er unaniem over eens dat de Award postuum naar Tjerk moest gaan. Dit was voor een ieder zo duidelijk. Menig bestuurslid heeft op dat moment een traantje moeten wegpinken. Tjerk zou op deze manier – als zeer gewaardeerd en betrokken lid – toch nog de eer krijgen, die hij meer dan verdiende.

De uitreiking had in een bomvolle zaal moeten plaatsvinden. Tjerks vrouw Nathalie had erbij moeten zijn om onder luid applaus de Award in ontvangst te nemen. Dit kon helaas niet, waardoor we Nathalie van tevoren de Award hebben overhandigd wat op film is vastgelegd. Zo kon zij toch nog een woord van dank uitspreken. Tjerk krijgt een warm plekje in de historie van NARIM.”

 

Geplaatst op 21-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: