Online One Conference 2020: Focus op cybersecurity en economische kansen

Dit jaar vindt de Cyber Security One-conferentie online plaats op dinsdag 29 september 2020 vanaf 13.00 uur. Op de conferentiedag worden drie webinars gegeven van onder andere Zoom Video Communications en crypto-veteraan Bruce Schneier. Bovendien krijgen de deelnemers aan het einde van het programma de gelegenheid om in contact te komen met andere aanwezigen.

Focus op cybersecurity en economische kansen
Het is een van de grootste internationale cyberveiligheidsconferenties: de One Conference. Tijdens de conferentie praten nationale en internationale experts uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid over actuele ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Van technisch tot beleidsmatig, de conferentie biedt een breed scala aan onderwerpen. Bovendien wordt er niet alleen aandacht besteed aan louter cybersecurity, maar ook aan de economische tegenstellingen die het cyberdomein biedt. 
 
De conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid, het Nationaal Cyber Security Centrum en de gemeente Den Haag. In lijn met de One Conference wil de gemeente de uitwisseling van kennis, ideeën en innovaties op het gebied van cybersecurity voor een veiligere toekomst stimuleren. ECP, Platform voor de Informatiemaatschappij, biedt ondersteuning bij de logistieke organisatie van de conferentie. 
 
Normaal gesproken is het een tweedaagse conferentie die bestaat uit een plenair programma, diverse breakout sessies en een Innovatievloer. Technische onderwerpen zoals malwaredetectie, incidentbestrijding, rechtshandhaving en minder technische onderwerpen, zoals publiek-private samenwerking of governance, komen aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan onderzoek uit het bedrijfsleven en de academische wereld. De conferentie heeft dit jaar echter een nieuwe opzet gekregen en vindt voor het eerst volledig online plaats met een beperkt programma. 
 
Geschiedenis
Sinds 2013 is Nederland gastheer van de One Conference (voorheen bekend als het Govcert symposium, het eerste in 2002). Voor veel mensen uit de technische cybersecuritygemeenschap is dit een van de 'must-bezoek-conferenties' wereldwijd. Mede door de koppeling met de Global Conference on Cyberspace (2015) en het Nederlandse EU-voorzitterschap (2016) is het belang van de One Conference toegenomen en is het verbreed tot een initiatief van de nationale overheid.


Inschrijven
De inschrijving voor de online One Conference opent op 31 augustus om 12.00 uur. U kunt zich via de website aanmelden voor het online congres. De inschrijving sluit op 28 september om 12.00 uur.

Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u deelnemen aan het congres, wacht dan niet te lang met uw inschrijving! 
Geplaatst op 04-09-2020

Volgende >


Share on: