ARAG verlengt (vroegtijdig) partnerovereenkomst met KNVB

Op deze bijzondere Prinsjesdag is er in ieder geval goed nieuws te melden met betrekking tot het voetbal; ARAG blijft langer verbonden aan de KNVB Scheidsrechters. De huidige verbintenis zou aflopen in juni 2022 maar is nu vroegtijdig verlengd tot het einde van het seizoen 2024.

Foto: links Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, rechts Marc van Erven, ceo van ARAG Nederland

Juridisch dienstverlener ARAG verlengt de partnerovereenkomst met KNVB scheidsrechters met nog twee jaar. Dat hebben ARAG en de KNVB bekend gemaakt tijdens de live-uitzending van de Dag van de Scheidsrechter. ARAG blijft tot ten minste 2024 partner van de scheidsrechterstak.

ARAG is al sinds 2011 verbonden als partner van de KNVB scheidsrechters en verlengt nu het contract voortijdig. De huidige overeenkomst zou aflopen in juni 2022, maar de nieuwe overeenkomst verbindt de twee partijen ten minste aan elkaar tot het einde van het seizoen 2024. Eric Gudde, algemeen directeur van de KNVB, spreekt van een fantastisch teken van loyaliteit van ARAG. “Dat ARAG, dat al zo lang partner is van onze scheidsrechters, nu heeft aangeboden de overeenkomst vroegtijdig te verlengen, is een geweldige impuls voor de scheidsrechters, de bond en het Nederlandse voetbal in het algemeen. We zijn blij dat we deze duurzame relatie nog zo lang kunnen voortzetten.”

Vergroten fairplay
Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, noemt de verlenging van het partnership met ARAG een impuls voor de toekomst. “In de jarenlange samenwerking met ARAG is gebleken dat we met de hulp van ARAG veel zaken hebben kunnen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan alle technologische innovaties binnen arbitrage. We hopen nog lang de vruchten te mogen plukken van de unieke samenwerking tussen onze partijen.”

Marc van Erven, CEO van ARAG Nederland, sluit zich bij die woorden aan. “De afgelopen maanden zagen we dat de bond en het voetbal niet gevrijwaard bleven van de negatieve effecten van de coronapandemie. Om die reden en mede gezien de hechte relatie die we hebben, hebben we aangeboden het huidige contract open te breken en ons tot ver in de toekomst vast te leggen. Zo blijven we werken aan het vergroten van fairplay in het Nederlandse voetbal en de samenleving in het algemeen, wat natuurlijk perfect past bij ons streven om mensen oprecht te helpen hun zaken recht te zetten.”


Samenwerking in diverse vormen
De samenwerking tussen ARAG en de KNVB draait voor een groot deel om het vergroten van de zichtbaarheid en de kwaliteit van scheidsrechters, op zowel professioneel- als amateurniveau. De bekendmaking van het verlengen van de partnerovereenkomst deden Van Erven en De Jong aan tafel bij Hélène Hendriks en Hugo Borst tijdens een live-uitzending van de Dag van de Scheidsrechter waarbij de ontwikkeling en rol van scheidsrechters en hun vak centraal stonden. Aan tafel zaten ook vakspecialisten innovatie van de KNVB en topscheidsrechters Danny Makkelie, Kevin Blom, Shona Shukrula, Lizzy van der Helm en Jeroen Manschot.

De uitzending terugkijken kan hier.
Geplaatst op 15-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: