Margaux Kik: Ik kijk graag hoe andere collega’s zaken aanpakken

In het nieuwe nummer van SCHADE magazine is het thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode vragen wij vrouwen uit de branche naar hun mening over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag Margaux Klik (28 jaar), Manager Bedrijfsbureau bij Polygon.

Opleiding(en): Health Care Management (Gezondheidswetenschappen) aan Erasmus Universiteit Rotterdam 
Werkt bij: Polygon Nederland 
Functie: Manager Bedrijfsbureau 
Sinds: November 2019
 
Waarom ben je Manager Bedrijfsbureau  geworden?
Ik vind het fijn als mensen hun werk goed kunnen uitvoeren. Ik vind het leuk om processen te verbeteren en ik houd van afwisseling. En deze punten komen alle drie terug in deze functie. Op het gebied van leidinggeven wilde ik graag ervaring opdoen, dus deze rol past perfect! 
 
Wat vind je leuk aan jouw functie? 
Mijn opleiding en eerdere werkervaringen zijn gericht op de gezondheidszorg. Daarvoor heb ik gekozen omdat ik het belangrijk vind om mensen te helpen. Dit werkveld is nieuw voor mij en ik zie veel parallellen. Ik houd van verbeteren en innoveren. Het helpen van collega’s lukt vaak door processen te structureren en handiger in te richten, waardoor je werkplezier omhoog gaat en je efficiënter kan werken. Ik verdiep me in een nieuw proces of onderwerp en op die manier kom ik ontzettend veel te weten over ons bedrijf en de schadewereld. De mix van procesoptimalisaties en de menselijke aspecten waardoor ik collega’s verder help, geeft me energie. 
 
Wat zijn jouw ambities? 
Polygon is een internationaal bedrijf in de schadebranche, we groeien hard en we breiden onze services uit. Ik wil de komende jaren mijn vaardigheden op het gebied van procesoptimalisaties verder ontwikkelen en meer ervaring opdoen als leidinggevende binnen Polygon. 
 
Over welke kerncompetenties moet je beschikken om jouw werk goed te kunnen doen? 
Collega's hebben veel verantwoordelijkheden en ook de vrijheid om deze zelf te pakken. Via een dashboard stuur ik op output zodat de projectadministratie juist, tijdig en volledig wordt uitgevoerd. Zo wordt onze service nog beter. Competenties die belangrijk zijn bij het uitvoeren van deze rol zijn: analytisch, doelgericht, probleemoplossend en verandervermogen. 
 
Werk je liever met mannen of vrouwen en waarom?
Ik werk graag samen met alle collega’s binnen Polygon ongeacht geslacht. Het gaat om de karaktereigenschappen en persoonlijkheden van mijn collega’s. De kernwaarden van Polygon zijn integriteit, excellente dienstverlening en inlevingsvermogen. Deze kernwaarden streven mijn collega’s na en dat zorgt voor een fijne samenwerking. 
 
Werk je liever met ouderen of jongeren en waarom?
Ik word blij als collega’s hun kennis en ervaring willen delen en inzetten om processen te verbeteren. Soms is het juist het gebrek aan kennis of ervaring waardoor je samen tot nieuwe inzichten komt. Ik kijk graag hoe andere collega’s zaken aanpakken en wat ik daarvan kan leren.
 
Wat zouden mannen van vrouwen kunnen leren?
Ik vind dat vrouwen goed overzicht kunnen houden en sterk zijn in het maken van plannen. Overigens kunnen mijn mannelijke collega’s bij Polygon dit ook uitstekend! 
 
Wat zouden vrouwen van mannen kunnen leren?
Ik ervaar dat mannen goed zijn in het direct bespreken van onderwerpen waar ze tegenaan lopen. Mannen zijn minder bang voor een confrontatie en vergeten conflicten sneller. 
 
 
Geplaatst op 15-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: