FvActueel: adviseren over handels- en debiteurenrisico’s

Op woensdag 23 september 2020 organiseert de Federatie van Assurantieclubs vanaf 16:30 uur een webinar over het adviseren over handels- en debiteurenrisico’s in coronatijd.

Voorzitter Bert Sonneveld van de Federatie van Assurantieadviseurs: “De afgelopen weken krijg ik van assurantieadviseurs veel vragen in de trant van: komt mijn klant door de coronacrisis in zwaar weer? Hoe zorg ik ervoor dat ik als zakelijk adviseur meerwaarde kan bieden? Hoe kan ik de ‘waterpomp’ zijn voor mijn klant om ‘het hoofd boven water te houden’?. Daarom hebben we voor ons tweede webinar als onderwerp gekozen: het adviseren over handels- en debiteurenrisico’s in coronatijd."
 
Als zakelijk adviseur wordt gefocust op de risico`s die samenhangen met de bedrijfsvoering van de klant. Het brandrisico en het wagenpark komen standaard terug in ieder adviesgesprek. Maar hoe zit het met de handels- en debiteurenrisico's? Door het COVID-19 virus wordt met angst teruggekeken naar de verwoestende kredietcrisis van 2008 waarna het nog een lange tijd duurde voordat de gevolgen echt zichtbaar werden. En die gevolgen hadden een zeer grote impact.
 
Webinar van de Federatie van Assurantieclubs
Econoom Bastiaan Cregten van de Nederlandse tak van de Euler Hermes Group, neemt ons tijdens het webinar mee in de wereldwijde economische impact van COVID-19. En hoe vertaalt dat zich uiteindelijk naar de risico`s en continuïteit van jouw klanten?
Als tweede spreker zal Koen Smelter, partner bij Exonera, toelichten hoe de adviseur relevant wordt en meerwaarde kan leveren aan zijn of haar klant. We willen toch de risico`s het beste managen, want als je klant dadelijk zijn premie niet meer kan betalen, voel je dat als intermediair toch ook aan het einde van de maand! Ten slotte: op deze vierde woensdag van september zullen we zeker ook stilstaan bij de actualiteit van de derde dinsdag van deze maand, Prinsjesdag. 
 
FvActueel
Met het tweede webinar introduceert de Federatie van Assurantieclubs ook een nieuwe naam: FvActueel. Dat is een samenvoeging van Federatie van Assurantieclubs (FvA) enerzijds en Permanent Actueel anderzijds. Het wordt uitgesproken als ‘vaktueel’; actualiteiten binnen ons vak. 
 
Aanmelden
Bert Sonneveld: “Kortom: we bieden een mooi programma vanuit een niet-alledaagse invalshoek die u de kans biedt zich te onderscheiden in de markt!”

Aanmelden door leden van de aangesloten assurantieclubs en alle andere geïnteresseerden kan via:
webinars-adviseren-over-handels-en-debiteurenrisico-s/. Niet-leden worden benaderd met de vraag om lid te worden.
Geplaatst op 20-08-2020


Share on: