Schadevrije jaren scooter-verzekeringen

Het consumentenprogramma Radar besteedde in de uitzending van maandagavond 5 oktober 2020 aandacht aan de schadevrije jaren bij verzekeringen van scooters en bromfietsen. Radar interviewde algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars over dit onderwerp.

Eigenaren van een scooter lopen volgens Radar de kans hun schadevrije jaren te verliezen als ze overstappen naar een andere scooterverzekeraar. Zo worden ze geconfronteerd met een veel hogere premie, terwijl ze al jaren schadevrij rijden. Bij de ene verzekeraar bouw je namelijk wel schadevrije jaren op en bij de andere niet. En daar hebben verzekerden die willen overstappen naar een andere verzekeraar last van, aldus Radar.

Schadehistorie
Weurding vertelde Radar dat het Verbond samen met de verzekeraars een uniform overzicht van de schadehistorie ontwikkelt voor mensen die hun scooter of brommer hebben verzekerd. Deze informatie is daarmee altijd bruikbaar voor de andere verzekeraars. Het uniform overzicht is naar verwachting begin 2021 klaar. Daarna moet het natuurlijk nog wel geïmplementeerd worden bij de verzekeraars. Of de nieuwe verzekeraar een bonus/malus ladder hanteert om premiekorting te geven als een verzekerde schadevrije jaren heeft opgebouwd is en blijft aan de verzekeraar. Vanwege de Mededingingswet is het voor het Verbond verboden om te bepalen hoe verzekeraars hun premie berekenen.

 
 
 
Geplaatst op 07-10-2020

< VorigeVolgende >


Share on: