KakesWaal schenkt 4.000 euro aan manege voor mensen met een beperking

KakesWaal Expertise heeft op dinsdag 22 september een bedrag van 4000 euro geschonken aan manege De Blijde Ruiters in Zaandam, een manege voor mensen met een geestelijke of fysieke beperking. “Een meer dan welkome cheque”, reageert voorzitter Wouter Veenis, "want de situatie van de manege is op z’n minst zorgelijk”.

V.l.n.r.: Daniel Koster op paard Bella, Edith Blok, sponsor Dick de Boer (KakesWaal), Bianca Vernout en Fabian Franse (KakesWaal).

Wouter Veenis: “Ieder jaar starten we met een gat in de begroting. Echter, de ervaring leert dat in de loop van het jaar verschillende schenkingen binnenkomen waardoor we in december alsnog om en nabij een nul resultaat uitkomen. Maar dat is dit jaar echter heel anders. Het hele jaar door paardrijles kunnen bieden aan mensen met een geestelijke of fysieke beperking is niet vooraf dekkend te krijgen. Als we zouden moeten wachten tot er een sluitende begroting is, dan wordt er gewoon geen rijles meer gegeven”. Het bestuur van manege De Blijde Ruiters staat dit jaar nog voor de enorme opgave om voor het einde van het lopende jaar alle rekeningen te betalen. Daarvoor rest nu nog een gat van 26.000 euro. 
 
Wouter Veenis: “Er zijn relatief kort na elkaar vier paarden door ziekte en ouderdom vervangen. Daar bovenop breekt corona uit en moest de manege gedwongen sluiten. Als gevolg daarvan staan ook de contacten met potentiële sponsoren op een laag pitje. Er komt dus maandenlang geen cent binnen. Je ziet dan alle reserves snel opdrogen’’. Via een publieke inzameling werd gelukkig genoeg geld opgehaald om een nieuw, vierde paard te kopen, maar voor de continuïteit van de vereniging is ook extern geld nodig. “Bedrijven willen best een doel of een project sponsoren, maar voortgang van activiteiten is kennelijk minder aantrekkelijk. Terwijl de manege daardoor juist flink in de problemen kan komen.’’
 
Zaanse buren
Veenis is heel erg blij dat het Zaandamse KakesWaal, Taxatie- en Expertise diensten, deze noodzaak ook zag. Dick de Boer directeur en eigenaar bij KakesWaal: ,,Wij sponsoren bijvoorbeeld ook Friendship Sports Centre in Amsterdam voor gehandicapte sporters en gericht één paralympische sporter. Als bedrijf vinden wij - en ook onze medewerkers - dat we iets voor De Blijde Ruiters moesten doen. Het zijn onze Zaanse buren en zij kunnen alle steun goed gebruiken. ’’Met de cheque van 4000 euro komt een sluitende exploitatie voor De Blije Ruiters weer een stapje dichterbij. Maar het gat van 26.000 euro is met slechts drie maanden te gaan nog erg groot. 
 
Wouter Veenis: “We zijn ook niet de enige stichting of vereniging die het moeilijk heeft. Bij veel bedrijven staat het water inmiddels tot aan de lippen en dat maakt het voor ons extra moeilijk om naar sponsoring te vragen. Toch moet er wel iets gebeuren”.

Bron: Noordhollands Dagblad / Dagblad Zaanstreek Foto: Wim Egas
Geplaatst op 25-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: