BAM kondigt omvangrijk reorganisatieprogramma aan

Koninklijke BAM Groep nv kondigt een omvangrijk reorganisatieprogramma aan om het effect van lagere bedrijfsopbrengsten, als gevolg van Covid-19 en het selectieve aannemingsbeleid, te beperken.

BAM verwacht dat dit programma zal resulteren in kostenbesparingen van honderd miljoen euro per jaar. Het grootste deel van deze besparingen komt voort uit personeelsreductie.
 
Afhankelijk van de uitkomst van de besprekingen met ondernemingsraden en vakbonden, verwacht BAM het programma in de komende zes maanden te implementeren. Dit zal al in 2021 leiden tot aanzienlijke besparingen.
 
"Gezien het effect van de Covid-19-pandemie en de teleurstellende resultaten over het eerste halfjaar nemen wij verstrekkende maatregelen om onze winstgevendheid structureel te verbeteren", zegt Ruud Joosten, CEO sinds 1 september 2020. "Hoewel dit een pijnlijke beslissing is voor de betreffende medewerkers, is het een noodzakelijke stap om de financiële prestaties van BAM te verbeteren. Tegelijkertijd formuleren we onze nieuwe strategische agenda om meer waarde te creëren voor onze aandeelhouders en solide vooruitzichten te bieden aan al onze stakeholders, inclusief onze medewerkers."
 
 
Geplaatst op 30-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: