Subsidieregeling praktijkleren: verhoging voor schadeherstelbedrijven

Schadeherstelbedrijven ontvangen een extra impuls om BBL-plekken aan te bieden door een verhoging van de subsidieregeling praktijkleren. Een goede zaak, want BBL’ers zijn cruciaal voor het voortbestaan van het vakmanschap van schadeherstellers.

Goed nieuws uit Den Haag. Na lang aandringen heeft de minister van Onderwijs, Van Engelshoven, besloten om de subsidieregeling praktijkleren in zowel 2020-2021 als 2021-2022 een extra impuls te geven van 10,6 miljoen euro bovenop het totale budget van ongeveer 200 miljoen euro. Middels deze verhoging wil de minister werkgevers stimuleren om opleidingen via leerwerkplekken (BBL) ook in economisch moeilijke tijden aan te bieden. 

De extra impuls die beschikbaar wordt gesteld is bestemd voor een selecte groep bedrijven, waaronder de schadeherstelbedrijven en caravan- en camperschadeherstelbedrijven. Een goede zaak, want in deze bedrijven zijn BBL’ers cruciaal voor het voortbestaan van het vakmanschap. Het vak van schadehersteller leer je niet in de schoolbanken, maar op de werkvloer en in de spuitcabine. 

De gewijzigde regeling wordt begin 2021 gepubliceerd. Werkgevers ontvangen de extra subsidie boven op het bedrag waarop zij op grond van de huidige subsidieregeling Praktijkleren al aanspraak kunnen maken. De wijziging van de regeling wordt begin 2021 gepubliceerd en geldt dan met terugwerkende kracht, ook voor het afgelopen schooljaar.

Kamerbrief over impuls regeling praktijkleren voor leerbedrijven
Geplaatst op 04-08-2020


Share on: