Reaal AOV lanceert verbeterde offertetool

Reaal AOV heeft haar vernieuwde offertetool gelanceerd. Financieel adviseurs kunnen voor een nieuwe AOV nu ook offertes voor een AOV aanmaken in MijnAOV. Het hele aanvraagproces - van offerte tot aanvraag en acceptatie en van mutaties tot claims - verloopt voortaan via de MijnAOV-omgeving. De producten zijn nu beter te vergelijken en de gebruiksvriendelijkheid neemt toe.

Gebruiksvriendelijkheid
Pim Hafkenscheid, eindverantwoordelijk voor AOV bij Reaal: “In samenwerking met adviseurs hebben we de tool verder verbeterd, waardoor deze nog gebruiksvriendelijker is geworden. Verder is de look-and-feel opgefrist en zijn de functionaliteiten uitgebouwd. Zo is het nu mogelijk om:

  • Premiegevolgen van keuzes binnen een Reaal AOV te vergelijken
  • Een offerte te sturen naar klanten met daarin premievergelijkingen van keuzes binnen een Reaal AOV
  • Automatisch in te zien voor welke Reaal AOV een klant in aanmerking komt”

Reaal AOV’s met elkaar vergelijken
In de vernieuwde offertetool kunnen adviseurs de premies van de verschillende Reaal AOV’s eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo wordt bijvoorbeeld direct het premieverschil inzichtelijk tussen bijvoorbeeld de UNIM AOV en de UNIM Plus AOV. Maar ook binnen de producten zijn de verschillende keuzemogelijkheden eenvoudig te vergelijken op basis van productkenmerken, zoals eigenrisico-termijn, of eindleeftijd. Zo kan snel inzichtelijk gemaakt worden wat bijvoorbeeld de premie van de UNIM Plus AOV is gebaseerd op 1 maand eigen risicotermijn, vergeleken met 3 maanden eigenrisicotermijn.

Hafkenscheid: “Adviseurs kunnen hun klant nu een offerte sturen met daarin de verschillende offertevarianten en premievergelijkingen. Op basis van de verschillende criteria, zoals beroep, opleiding of dienstverband, wordt het voor de klant gelijk duidelijk voor welke Reaal AOV hij/zij in aanmerking komt. Dat voorkomt misverstanden en zorgt voor een snellere afhandeling.”

Geplaatst op 25-08-2020


Share on: