Marieke van Dijk als inspecteur naar Register Holland

Vandaag is Marieke van Dijk (26) gestart als inspecteur bij Register Holland. Marieke heeft acht jaar bij de marine gewerkt waar zij onderofficier Technische Dienst was. Dankzij haar technische opleiding bij de marine hebben schepen geen geheimen voor haar. Zo behaalde zij als eerste vrouw in Nederland de Flipper, een speciaal insigne bij de Onderzeedienst.

Als onderofficier Technische Dienst was zij verantwoordelijk voor radar-, wapen-, computer- en platformsystemen. Daaronder vallen onder andere koelwaterpompen en hydraulische systemen. Haar technische kennis zal zij inzetten tijdens inspecties van binnenvaartschepen en pleziervaartuigen bij het specialistische inspectiebureau.

 

“Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad bij de marine. Nu is het echter tijd voor de volgende stap en bij Register Holland zie ik tal van carrièrekansen. Al in 2013 werd Register Holland, als een van de eerste onafhankelijke bureaus, officieel door ILT aangewezen om zelfstandig inspecties van schepen uit te voeren en certificaten van onderzoek af te geven. Dit mandaat geldt voor nagenoeg alle typen binnenvaartschepen, voor pleziervaartuigen langer dan 20 meter en werkvaartuigen. Daarnaast verzorgt Register Holland keuringen aan autokranen en stuurhuizen. Omdat ik altijd aan schepen sleutelde weet ik wat een schip kan. Daarom vind ik het zo leuk om weer met schepen te mogen werken. Wat mij daarnaast trekt is het zelfstandig uitvoeren van inspecties. Lekker in de buitenlucht, in plaats van onder water. Ik zal mij voorlopig niet vervelen bij Register Holland.”

Geplaatst op 14-08-2020


Share on: