Zurich lanceert de Traumahulplijn

Zurich Benelux breidt haar Collectieve Ongevallenverzekering uit met de zogenaamde ‘Zurich Traumahulplijn’. De Traumahulplijn biedt, op elk moment van de dag, werknemers, slachtoffers, familieleden en nabestaanden psychologische en praktische ondersteuning na een ingrijpende gebeurtenis op de werkvloer of daarbuiten.

Gerard Wallis de Vries, Underwriter Accident & Health Zurich Benelux: ‘’Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop een organisatie omgaat met traumatische incidenten diepgaande effecten kan hebben op het welzijn van haar werknemers. De Traumahulplijn kan een belangrijke rol spelen bij de eerste opvang van slachtoffers en andere betrokkenen. Dat is belangrijk, want de kwaliteit van de eerste opvang is een belangrijke voorspeller voor de duur van het herstelproces. Er zijn zelfs onderzoeken waaruit blijkt dat het gebrek aan adequate opvang de traumatische ervaring versterkt. Vooral in het buitenland zijn mensen niet bekend met het zorgvangnet.’’ 

Voorafgaand aan de lancering van de Traumahulplijn heeft Zurich panelgesprekken gevoerd met HR-managers en intermediairsbedrijven. ‘’Vooral HR-managers die ervaring hadden met een ongeval of overlijden op de werkvloer zien veel meerwaarde in de Traumahulplijn. Velen vonden het zo een logische aanvulling dat zij zich afvroegen waarom het er nog niet eerder was’’, aldus Wallis de Vries. 

Via de Zurich Traumahulplijn kunnen slachtoffers en andere betrokkenen op elk moment van de dag, waar ook ter wereld bellen voor praktische en psychosociale ondersteuning. De hulplijn verzorgt de eerste opvang door een luisterend oor te bieden, hulpvragen te formuleren en waar nodig door te verwijzen. Wallis de Vries: ‘’De hulplijn moet alle betrokken partijen vooral ontzorgen, de situatie is al hectisch genoeg dus die hulp kan goed van pas komen’’. 

Medewerkers van organisaties die een Collectieve Ongevallenverzekering afsluiten bij Zurich in Nederland kunnen wereldwijd kosteloos gebruik maken van de Zurich Traumahulplijn.
 
Geplaatst op 22-10-2020

Volgende >


Share on: