Opvolger benoemd na tragisch overlijden van Hiscox voorzitter Jonathan Bloomer

Hiscox heeft een nieuwe interim-voorzitter benoemd, nadat gisteren het overlijden van de voormalige voorzitter Jonathan Bloomer werd bevestigd. Colin Keogh, een senior onafhankelijk directeur bij de verzekeringsgroep, zal de rol op zich nemen, aldus het bedrijf.

Foto: Jonathan Bloomer

Jonathan Bloomer was samen met zijn vrouw Judy aan boord van het schip dat op maandag 19 augustus zonk voor de kust van Sicilië, samen met technologiemagnaat Mike Lynch, die ook omkwam.

“We zijn diep geschokt en verdrietig door de tragische dood van Jonathan en Judy. Ons diepste medeleven gaat uit naar hun familie en vrienden in deze verwoestende tijd,” aldus Aki Hussain, CEO van de Hiscox Group, in een verklaring.
 
“Het was een voorrecht om Jonathan te hebben gekend en het afgelopen jaar te hebben geprofiteerd van zijn vrijgevigheid en wijsheid in zijn rol als voorzitter van Hiscox”, vervolgt Hussain.
 
“Zijn diepgaande ervaring in onze sector en in de bredere zakelijke arena, gecombineerd met zijn persoonlijke waarden, maakten van hem zowel een uitstekende voorzitter als een persoon die ik met trots heb gekend en met wie ik heb samengewerkt. Zijn advies en steun waren enorm waardevol voor mij en we zullen hem erg missen". Bloomer was ook niet-uitvoerend voorzitter bij Morgan Stanley International.
 
Naast Bloomer en zijn vrouw waren de andere dodelijke slachtoffers de Britse technologiemagnaat Mike Lynch; een advocaat van Clifford Chance, Chris Morvillo en zijn vrouw, Neda Morvillo; en de kok aan boord van het schip, Recaldo Thomas. Het lichaam van de dochter van Lynch is vandaag gevonden. Vijftien mensen, waaronder de vrouw van Lynch, overleefden het ongeluk. Er waren 22 mensen aan boord van de Bayesian, die vernoemd is naar een Britse wiskundige.

 
Geplaatst op 23-08-2024

Volgende >


Share on: