M&A-activiteit bij verzekeringsmakelaars blijft sterk ondanks uitdagingen

Ondanks eerdere voorspellingen dat 2023 een moeilijk jaar zou worden voor fusies en overnames (M&A) binnen de verzekeringsmakelaardij, blijft de activiteit in de sector sterk. Analisten verwachtten dat de stijgende rentetarieven en hogere financieringskosten een rem zouden zetten op transacties, vooral omdat de sector wordt gedomineerd door private equity, dat veel gebruikmaakt van hefboomwerking. Deze verwachtingen bleken echter grotendeels onjuist.

Hoewel het aantal transacties in 2023 licht is afgenomen, bleven de waarderingen hoog. De inflatie, die zorgde voor hogere rentevoeten, leidde ook tot een sterke stijging van verzekeringspremies. Dit heeft de interesse van kopers vergroot, wat een deel van de financieringsdruk compenseerde. Bovendien hebben de sterke inkomsten binnen de sector geleid tot een groeiende vraag van potentiële kopers.

Deze positieve trends hebben zich in 2024 voortgezet. Ondanks de aanhoudend sterke M&A-activiteit wordt de markt steeds complexer door het groeiende aantal kopers en innovatieve dealstructuren.

Voor meer informatie en diepgaand inzicht in de huidige marktontwikkelingen, download de whitepaper uitgegeven door Business Insurance.

Geplaatst op 13-09-2024

< VorigeVolgende >


Share on: