YINCO neemt apc holland en Waerdenburgh over

Yinco, onderdeel van Yellow Hive, heeft onlangs de verzekeringsbedrijven apc holland en Waerdenburgh overgenomen. Daarmee wordt de positie van Yinco in de Nederlandse verzekeringsmarkt verder verstevigd.

Yinco is eind 2023 ontstaan uit een fusie tussen DIN Assuradeuren en Driessen Assuradeuren, beide onderdeel van Yellow Hive. Binnen Yinco komen volmacht, beurs, MGA (Managing General Agent) en serviceproviding samen. Yinco bedient inmiddels meer dan 600 verzekeringsadviseurs met verzekeringsoplossingen voor zowel gangbare als complexe risico’s in de particuliere en de zakelijke markt. Daarnaast is het bedrijf sterk in het ontwikkelen van softwareoplossingen inclusief een volwaardige STP-straat voor verzekeringsadviseurs en hun klanten, waarbij verzekeringsaanvragen en claims van begin tot eind snel, efficiënt en correct worden verwerkt.  

Verdere groei ‘one-stop-shop’ YINCO 
Yinco heeft de ambitie om door te groeien tot een toonaangevende marktspeler, zowel op nationaal als internationaal niveau. Bij die ambitie passen de recente overnames van apc holland en Waerdenburgh.  

apc holland, dat 29 medewerkers telt, wordt net als Driessen Assuradeuren onderdeel van Yinco met het doel om samen één van de grootste MGA’s in de Benelux verder vorm te geven. Hierbij wordt de samenwerking met de Londense markt verder geïntensiveerd, wat leidt tot een nog breder productenpalet voor verzekeringsadviseurs en hun klanten. apc holland werkt sinds 2012 samen met verzekeringsadviseurs en gelooft dat, dankzij verzekeringsadviseurs, onafhankelijkheid, mensgerichtheid, kennis en kunde in de markt blijven bestaan. apc holland is gespecialiseerd in zakelijke schade- en inkomensverzekeringen en ook ontwikkelen zij nieuwe en onderscheidende verzekeringsproducten in samenwerking met binnen- en buitenlandse verzekeraars. Ze zetten daarbij digitale systemen in om het leven makkelijker te maken. apc holland blijft voorlopig onder eigen naam actief, als onderdeel van Yinco.

Waerdenburgh is een assuradeurenbedrijf dat een breed scala aan particuliere en zakelijke verzekeringsproducten biedt en bestaat uit ruim 30 medewerkers. Met meer dan 20 jaar ervaring in de verzekeringsbranche, staat Waerdenburgh bekend om het leveren van betrouwbare verzekeringsoplossingen om aan de unieke behoeftes te voldoen van verzekeringsadviseurs en hun klanten. Waerdenburgh blijft zelfstandig opereren, als onderdeel van Yinco. 


Moderne ICT-infrastructuur
Yinco-directeur Arnold Barendrecht is blij met de verdere versterking van Yinco. “De toevoegingen van apc holland en Waerdenburgh aan Yinco sluiten naadloos aan bij onze groeistrategie, mede vanwege hun moderne ICT-infrastructuur, diepgaande kennis op het gebied van verzekeringsoplossingen en risicomanagement en het netwerk van verzekeringsadviseurs waarmee zij samenwerken”, aldus Barendrecht. “Met deze overnames zetten wij een belangrijke stap in het versterken van onze marktpositie en het uitbreiden van zowel ons productenaanbod als onze dienstverlening binnen de verzekeringsbranche. Hierdoor kunnen de bij Yinco aangesloten verzekeringsadviseurs hun klanten zorgeloos blijven adviseren, vertrouwen op een uitstekende dienstverlening en een breed palet aan producten.” 


Paul Röthengatter, directeur apc holland: “Bij apc holland geloven wij dat mensen het verschil maken. Binnen Yinco is hetzelfde DNA aanwezig: samen met de beste verzekeringsadviseurs van Nederland werken aan onderscheidende verzekeringsproducten op maat, zodat de verzekeringsbranche haar menselijkheid en maatwerk blijft behouden.”  

André Miltenburg, directeur Waerdenburgh: “Waerdenburgh kan nu gebruikmaken van de faciliteiten en slagkracht van een toonaangevende partij in de branche. Daarnaast krijgen we toegang tot de binnen Yinco aanwezige kennis en ervaring, wat ten goede komt aan onze klanten.” 

 
Geplaatst op 10-09-2024




Share on: