Wendy de Ruiter-Lörx nieuw bestuurslid Stv

Wendy de Ruiter-Lörx is per 14 oktober 2021 bestuurslid van Stichting toetsing verzekeraars (Stv). De Ruiter-Lörx maakte tot april 2020 deel uit van de Raad van Bestuur van Vivat.

"Het is belangrijk dat zowel de kennis van verzekeraars als de stem van de klant goed zijn vertegenwoordigd in ons bestuur. Wendy brengt veel kennis mee over het verzekeringsvak en is daarom een waardevolle aanvulling voor ons bestuur", aldus Elly Blanksma, voorzitter van Stv. 

De Ruiter-Lörx vervult de vacature in het bestuur die is ontstaan na het vertrek van Jan Steenman in oktober 2019.


Over Wendy de Ruiter-Lörx
Wendy de Ruiter-Lörx is sinds april van dit jaar managing partner bij Lexence Advocaten & Notarissen in Amsterdam. Tot 1 april 2020 was Wendy Chief Commercial Officer bij Vivat. Daarvoor vervulde zij diverse directiefuncties bij Reaal en Nationale-Nederlanden. Wendy: "Stv vervult al meer dan een decennium een belangrijke rol in de verbetering van de kwaliteit van dienstverlening door verzekeraars. De toegevoegde waarde daarvan heb ik van dichtbij meegemaakt bij Reaal en Vivat. Ik vind het belangrijk dat verzekeraars het klantbelang daadwerkelijk centraal stellen en ik kijk ernaar uit om daar als bestuurslid aan bij te dragen."
 

Samenstelling bestuur
Het bestuur van de Stichting toetsing verzekeraars bestaat uit vijf leden, van wie er twee uit de verzekeringsbranche komen (Wendy de Ruiter-Lörx en Gerard ten Brincke, voormalig directievoorzitter De Europeesche). Er zijn twee bestuursleden met een consumentenprofiel (Hein Albeda, zelfstandig adviseur en Marco Loos, hoogleraar privaatrecht UvA). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma, burgemeester van de gemeente Helmond.

 
Over Stichting toetsing verzekeraars 
Stichting toetsing verzekeraars is opgericht in 2009 op initiatief van het Verbond van Verzekeraars. De werkzaamheden van de stichting zijn vorig jaar behoorlijk veranderd. De stichting heeft een belangrijke, onafhankelijk toetsende rol bij de naleving van de gedragscodes in het vernieuwde stelsel van zelfregulering van het Verbond. De stichting stopte in oktober 2020 met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Kijk voor meer informatie over Stichting toetsing verzekeraars op www.toetsingverzekeraars.nl.

Geplaatst op 20-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: