Keylane overgenomen door Pollen Street

Pollen Street heeft een overeenkomst getekend met Waterland Private Equity voor de overname van alle aandelen in Keylane Group B.V. (Keylane). Deze strategische transactie is een belangrijke mijlpaal voor Keylane in de groei en innovatie binnen de Europese SaaS-markt voor verzekeringen en pensioenen.

Meer mogelijkheden en innovatie 
De strategie voor investering en waarde creatie van Pollen Street zal de reputatie van Keylane als toonaangevende SaaS-leverancier van kernverzekeringssoftware in Noord-Europa verder versterken en verbeteren. Samen met het management team van Keylane is Pollen Street van plan om de sterke organische groei van de groep te versnellen, verdere waarde-verhogende overnames na te streven en de voortdurende ontwikkeling van Keylane's eigen technologieën te ondersteunen. Deze transactie zal ook Keylane’s positie als de werkgever voor de beste IT-, pensioen- en verzekeringstalenten in de regio verder versterken. 

Pollen Street en Keylane: een sterke match 
Met uitgebreide ervaring in het ondersteunen van gespecialiseerde technologie- en dienstverleningsbedrijven in de financiële sector in heel Europa, heeft Pollen Street een sterk inzicht in de dynamiek en kansen binnen de markten waarin Keylane actief is. Leon de Looff en Bart van der Mark, CEO's van Keylane Life & Pension en Keylane Property & Casualty, kijken uit naar de samenwerking met Pollen Street: "We zijn zeer enthousiast over de nieuwe mogelijkheden om Keylane's groei voort te zetten. Pollen Street stelt ons in staat om verder te investeren in nieuwe technologieën en innovatie. We kijken ernaar uit om de beste SaaS-oplossingen te leveren en de pensioen- en verzekeringsindustrie de komende jaren verder te ontwikkelen." 

Dankzij Keylane's toonaangevende marktpositie en groeimogelijkheden in Europa ziet Pollen Street grote kansen in de overname van de groep. "Keylane is de toonaangevende softwareleverancier voor verzekeraars in Noord-Europa. We hebben Keylane de afgelopen jaren nauwlettend gevolgd en bewonderen de snelle groei en de inzet van zijn geavanceerde SaaS-technologieplatforms binnen het Europese verzekeringsecosysteem. Keylane heeft de digitale transformatie van de schade- en leven & pensioenverzekeringssectoren in de Benelux, de Scandinavië en de DACH-regio geleid. We kijken ernaar uit om met het Keylane-team te werken om de groei te versnellen en een pan-Europese marktleider te creëren," zei James Bailey van Pollen Street. 

Over Keylane 
Als toonaangevende Europese leverancier van robuuste, configureerbare en klantgerichte SaaS-platforms voor de verzekerings- en pensioensector, biedt Keylane oplossingen die de huidige bedrijfsprocessen optimaliseren, onze klanten ontzorgen en hen in staat stellen toekomstbestendig en flexibel te zijn. Keylane, met haar hoofdkantoor in Utrecht in Nederland, levert diensten aan meer dan 225 klanten in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zwitserland.  

Over Pollen Street 
Pollen Street is een snelgroeiende en doelgerichte alternatieve vermogensbeheerder. Het bedrijf, opgericht in 2013, heeft diepgaande expertise opgebouwd op het gebied van technologie, bedrijfs- en financiële diensten, afgestemd op de megatrends die de toekomst van de industrie vormgeven. Pollen Street is oorspronkelijk een in het VK gevestigd bedrijf, maar opereert nu in heel Europa en wereldwijd, met meer dan 80 professionals in hun kantoren in Londen en Austin, Texas. 

Afsluiting transactie en indicatieve tijdlijnen 
De voorgestelde transactie is onderworpen aan de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, waaronder de voltooiing van het adviestraject met de ondernemingsraad en goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De transactie wordt naar verwachting afgerond in de herfst van 2024.
 
Geplaatst op 20-08-2024

< VorigeVolgende >


Share on: