HDI Global boekt positief resultaat in de eerste helft van 2024

HDI Global boekt positief resultaat in de eerste helft van 2024, De Duitse tak van HDI Global droeg met zijn focus op een partnership-gebaseerde klantdialoog bij aan het positieve totaalresultaat van de internationale industriële verzekeraar.

Foto: Faisal Setoe, Algemeen Directeur van HDI Global Nederland

Industrieel verzekeraar HDI Global SE rapporteert in haar halfjaarbericht groei in omzet en resultaat dankzij nieuwe productie en inflatiegerelateerde prijsaanpassingen. De combined ratio kwam uit op 91,1 (93,1) procent en de verzekeringsomzet op EUR 4,8 (4,2) miljard. Het bedrijfsresultaat (EBIT) verbeterde tot 305 (190) miljoen euro. De Duitse tak van HDI Global droeg met zijn focus op een partnership-gebaseerde klantdialoog bij aan het positieve totaalresultaat van de internationale industriële verzekeraar, die deel uitmaakt van de Talanx Group, zelfs in de uitdagende omgeving van natuurrampen.

“De eerste helft van 2024 werd gekenmerkt door natuurrampen. Bovendien verandert het risicolandschap voor veel van onze klanten aanzienlijk - en daarmee ook de eisen die aan ons als hun verzekeraar worden gesteld”, zegt Dr. Barbara Klimaszewski-Blettner, lid van de Raad van Bestuur van HDI Global SE, verantwoordelijk voor de activiteiten in Duitsland en het wereldwijde schadebeheer. “We zijn daarom erg blij dat we in deze omgeving stabiliteit en betrouwbaarheid kunnen blijven bieden aan onze klanten en verkooppartners. Als HDI Global zien we onszelf als een partner in tijden van transformatie. We stemmen onze producten en diensten hier consequent op af en richten ons op voortdurende uitwisseling op basis van partnerschap - zowel in de individuele dialoog als op onze verschillende informatie-evenementen, waar we actuele trends zoals ESG-kwesties en AI bespreken.”

HDI Global realiseerde wereldwijd groei in omzet en winst. De omzet van het verzekeringsbedrijf steeg in de eerste helft van het jaar met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (ook met 14 procent als wordt gecorrigeerd voor valuta-effecten) tot 4,8 (4,2) miljard euro. Deze positieve ontwikkeling was vooral te danken aan de groei van de nieuwe productie en inflatiegerelateerde prijsaanpassingen bij schade-, aansprakelijkheids- en specialistische verzekeringen. Het verzekeringstechnisch resultaat steeg met 47% tot EUR 429 (292) miljoen en profiteerde van een verbeterde schadequote voor frequentieclaims. De grote schades bedroegen EUR 128 (134) miljoen en waren EUR 86 miljoen lager dan het volledig geboekte, pro rata budget voor de periode. De combined ratio verbeterde tot 91,1 (93,1) procent. Het financiële en beleggingsresultaat vóór valuta-effecten steeg tot 68 (49) miljoen euro door een hoger beleggingsvolume en hogere rentebaten. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg tot 305 (190) miljoen euro en de bijdrage aan het geconsolideerde resultaat van de Talanx Groep steeg tot 223 (151) miljoen euro.

Tegen de achtergrond van de wereldwijde cijfers is Klimaszewski-Blettner positief over de plannen voor de rest van het boekjaar in Duitsland: “We zullen onze aanpak van betrouwbare samenwerking op basis van partnerschap, die door de markt zeer positief is ontvangen, verder uitbreiden. Naast het feit dat we ons volledig blijven richten op de nationale en internationale groepsactiviteiten, willen we nog meer nadruk leggen op de behoeften van middelgrote klanten met de gerichte uitbreiding van ons mid-market concept. Daarnaast helpen specifieke oplossingen en diensten zoals het 'Leak360' lekkagesensorsysteem en het 'Accure' verzekeringsconcept voor batterijopslagsystemen klanten om veiligheidsrisico's te verminderen en hun verzekeringsdekking te optimaliseren. Met onze dienst 'Climate Risk Reporting' ondersteunen we klanten ook bij het voldoen aan wettelijke eisen en het analyseren van de huidige en toekomstige klimaatrisico's van hun respectieve locaties.”

 
Geplaatst op 20-08-2024

< VorigeVolgende >


Share on: