Wilbert Ouburg volgt Bernhard Kaufmann op als CRO van NN Group

NN Group benoemt Wilbert Ouburg tot Chief Risk Officer (CRO) en lid van de Management Board van NN Group. Hiermee volgt hij Bernhard Kaufmann op, die per 30 september NN Group zal verlaten om in dienst te treden bij verzekeraar Helvetia Group.

Wilbert Ouburg is momenteel CRO van Nationale-Nederlanden Life & Pensions. Peter Brewee, CRO van Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen wordt de nieuwe CRO bij Life & Pensions. De benoemingen vinden plaats per 1 oktober 2024, onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank. 

Wilbert Ouburg (1985, Nederland) trad in 2017 in dienst bij NN Group als Head of Risk Models, waar hij een belangrijke rol speelde bij de uitbouw van het Partial Internal Model (PIM). In 2021 werd hij benoemd tot CRO bij Nationale-Nederlanden Life & Pensions, waar hij heeft bijgedragen aan de versterking van het risicobeheer, het actieve management van het langlevenrisico en de verbeterde financiële kracht door het optimaliseren van risico en rendement. Voordat Wilbert bij NN Group in dienst trad, bekleedde hij diverse expert- en managementfuncties bij Delta Lloyd. Wilbert brengt waardevolle expertise binnen het risicodomein en diepgaande kennis van de verzekeringssector en financiële markten. 

Peter Brewee (1972, België) is sinds juli 2017 CRO bij Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen. Vanuit deze functie was hij verantwoordelijk voor de uitbouw en de professionalisering van het risicobeheer van het bedrijfsonderdeel. Daarnaast had hij een belangrijke rol bij de acquisitie en integratie van Delta Lloyd en Vivat Schade. Ook heeft hij zorg gedragen voor de introductie van kunstmatige intelligentie in fraude risico-modellen en heeft hij het PIM en verschillende risicomodellen verder vormgegeven. Van 2009 tot 2017 was Peter CRO van Delta Lloyd in België en later ook Nederland. Hij begon zijn carrière in 1996 bij Swiss Life België.
 
Geplaatst op 15-08-2024

< VorigeVolgende >


Share on: