Wintercampagne inbraakpreventie

Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan dan bijvoorbeeld in de zomer.

Binnenkort bundelen het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), wijkagenten, gemeenten en vele andere partijen hun krachten om het aantal woninginbraken te verlagen: het Donkere Dagen Offensief (DDO).


In deze wintercampagne wordt er met verschillende partijen samengewerkt om burgers bewust te maken wat zij zélf kunnen doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen.

Zo heeft de gemeente Hillegom samen met de politie tijdschakelaars weggegeven. Burgemeester Arie van Erk heeft samen met wijkagent Marco Giesbergen een week vóór de Week van de Veiligheid, een ronde door Hillegom gemaakt. De huizen waar geen schemerlamp of ander verlichting brandde kregen een brief op de deurmat. In de brief staan tips voor de bewoners. Deze brief kunnen inwoners op het gemeentehuis inruilen voor een tijdschakelaar.

Voor gemeenten zijn er vanuit het politiekeurmerk Veilig Wonen verschillende campagnematerialen beschikbaar.
 

Geplaatst op 22-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: