De Vereende biedt aanvullende cyberverzekering op BAVAM-polis

De Vereende heeft een BAVAM-polis die de beroepsaansprakelijkheid van financieel dienstverleners, makelaars en taxateurs in onroerende zaken dekt. Ook financiële dienstverleners en makelaars/taxateurs zijn afhankelijk van hun computersystemen. Alleen al vanwege de directe winst die het voor hackers kan opleveren, zijn zij interessant.

Denk aan het betalen van losgeld om gegijzelde bestanden terug te krijgen. Vorig jaar is maar liefst 11 procent van de Nederlandse bedrijven getroffen door een cyberaanval. En het is de verwachting dat dit snel verder stijgt.


Cyberverzekering
Uit klantonderzoek is gebleken dat er onder de BAVAM-klanten veel behoefte is aan een cyberdekking. Daarom is de Vereende de samenwerking aangegaan met Hiscox. De Vereende mag de cyberverzekering namens Hiscox vanaf 1 januari 2021 exclusief aanbieden aan financieel dienstverleners en makelaars/taxateurs in onroerende zaken.

Bert Sonneveld, Manager Marketing & Acceptatie, is content met de aanvullende dekking: “Onze missie is om oplossingen te bieden voor maatschappelijke issues in de schadeverzekeringsbranche. In deze tijd van toenemende cyber-onzekerheid, bieden wij onze BAVAM-klanten de zekerheid waar de tijd om vraagt. Dat deden we in het verleden, dat doen we nu en dat willen we blijven doen. En tegen onze klanten wil ik zeggen: Wees geen dokter. Zorg dat u uw adviezen aan uw klanten zelf ook ter harte neemt en verzeker uw eigen bedrijf goed tegen cyberrisico’s.”

De klanten van de BAVAM-polis zullen begin januari worden geïnformeerd over de mogelijkheden voor het afsluiten van deze cyberverzekering.


Wat houdt de dekking in?
Hieronder alvast een korte opsomming van wat er allemaal onder dekking valt. Dekking voor de financiële gevolgen van inbreuk op uw systemen of data;

  • Dekking voor de gevolgen van diefstal van privacygevoelige gegevens zijn verzekerd, zowel voor aansprakelijkheidsschade als de eigen schade die voortvloeit uit de inbreuk;

  • Dekking voor schade veroorzaakt door hackers;

  • Dekking voor het uitvallen van uw systemen door hacking of een andere cyberaanval. De financiële gevolgschade voor een duur van maximaal 12 maanden wordt vergoed;

  • Preventieadvies op juridisch en IT gebied.

Begin januari is er op de website van de Vereende een speciale productpagina inzake deze cyberverzekering te vinden. Hierop staat uitgebreidere informatie inzake de dekking maar ook de verzekeringsvoorwaarden en de mogelijkheid de verzekering aan te vragen.

 


 

Geplaatst op 15-12-2020

< VorigeVolgende >


Share on: