Achmea neemt Slowaakse verzekeraar Poštová poisťovňa over

Achmea vergroot zijn aanwezigheid in Slowakije door de overname van verzekeraar Poštová poisťovňa. De transactie wordt gedaan door Achmea’s Slowaakse dochter Union. Afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat Union en de aandeelhouders van Poštová poisťovňa – Postova banka (Slowaakse Postbank) en Slovenska posta (Slowaakse postkantoren) – overeenstemming hebben bereikt over de voorgenomen transactie.

Robert Otto (foto: Gregor Servais)

Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea: “Deze transactie sluit aan bij onze buitenlandstrategie, gericht op het verder versterken van onze marktpositie in landen waar we actief zijn. Daarbij richten we ons op schaalvergroting van onze schade- en zorgverzekeringsactiviteiten via het online kanaal en bancaire distributie. De distributiekracht van Union wordt aanzienlijk versterkt doordat Union toegang krijgt tot de distributiekanalen van Postova banka en Slovenska posta.

Achmea zet haar kennis en ervaring gericht in op plekken waar we een bovengemiddelde groei verwachten. Zo hebben we in 2018 technologie en robotisering ingezet voor een betere klantbediening in Slowakije en nam Union in 2019 de schadeportefeuille van Aegon over, bestaande uit zo’n 18.000 Slowaakse woonverzekeringen."

De overname van Poštová poisťovňa is ter goedkeuring voorgelegd aan de toezichthouders in Slowakije. Naar verwachting wordt de transactie begin 2021 afgerond.

 

Geplaatst op 14-12-2020

< VorigeVolgende >


Share on: