CED neemt Franse Eurexo over en vergroot Europese ‘footprint’

CED, het grootste onafhankelijke schademanagementbedrijf van Nederland, neemt de Franse branchegenoot Eurexo over. Op 10 december zijn de handtekeningen gezet. Hiermee breidt CED zijn Europese footprint aanzienlijk uit. Niet alleen fysiek, ook in de breedte van de dienstverlening, in innovatie en in slagkracht. De CEO van dit Europabrede CED is François Goffinet, sinds 2018 werkzaam bij CED als Chief Operations Officer.

CED heeft zich samen met de alarmcentrale SOS International ontwikkeld tot een sterk fullservice schademanagementbedrijf voor de hele keten: van noodhulpverlening, taxaties en inspecties, tot schadebehandeling, regres en herstel in natura. Met 1200 medewerkers en vestigingen in 13 landen werkt CED in de domeinen Property, Mobility en Vitality voor opdrachtgevers uit de verzekeringssector, voor vastgoedbedrijven, wagenparkbeheerders en overheden. Met de afhandeling van 1 miljoen schadeclaims per jaar mag het zich marktleider noemen in Nederland, België en Spanje.

Dankzij continue aandacht voor procesoptimalisatie en digitale innovatie weet CED zijn dienstverlening steeds beter, sneller en goedkoper te maken. En door de skills binnen de organisatie flexibel in te zetten heeft het bedrijf recent grote maatschappelijke projecten naar zich toe kunnen trekken, zoals het afhandelen van aardbevingsschades in Groningen en het bron- en contactonderzoek in de strijd tegen COVID-19. ”

Brede expertise, unieke kennis 
Ook het Franse Eurexo – dat sinds 1997 onderdeel is van de Groupe Prunay – heeft als core business schadeafhandeling en schademanagement, met name in de domeinen Property (brand) en Mobility. Het bedrijf omvat 730 medewerkers, verspreid over 44 locaties op het Franse vaste land en overzeese gebiedsdelen. Het mag de grootste Franse verzekeraars tot zijn opdrachtgevers rekenen. De 200.000 expertisedossiers per jaar variëren van inboedel-, inbraak-, storm-, brand- en waterschades tot wettelijke aansprakelijkheid en risicobeoordeling. Uniek binnen dit bedrijf is de kennis op het gebied van klimaatschades, met name als gevolg van droogte. Het bedrijf staat bovendien bekend om enkele opvallende digitale innovaties, zoals een mobiele interface voor een snelle schatting van schades aan roerend en onroerend goed; en een mogelijkheid om op afstand droogteschades te diagnosticeren. 

‘Klanttevredenheid en innovatie als belangrijke drivers’ 
In 2018 werd BlackFin Capital Partners de nieuwe aandeelhouder van CED. BlackFin is het eerste Europese kapitaalinvesteringsplatform voor financiële diensten. Met zijn investering in CED werden ook de groei-ambities en de route naar Europees marktleiderschap op het gebied van schademanagement concreet. Door de overname van Eurexo ontstaat er een sterk bedrijf met 1900 medewerkers in dertien landen en een gezamenlijke omzet van 200 miljoen euro.

‘Niet alleen de geografische spreiding en dienstverlening van beide bedrijven zijn complementair,’ zegt de nieuwe CEO François Goffinet hierover. ‘We staan ook in organisatiecultuur dicht bij elkaar, met klanttevredenheid en innovatie als belangrijke drivers.’ Door het samenvoegen van de klantenportefeuilles loopt CED in de pas met de consolidatie die in de verzekeringssector gaande is. Bovendien kan er een constructieve synergie en vruchtbare kruisbestuiving plaatsvinden in dienstverlening en in spreiding van kennis en kunde. Ten slotte zal de gebundelde innovatiekracht van beide bedrijven – ondersteund door de IT-ontwikkelcapaciteit die CED in Tunesië heeft – de digitale transformatie van de dienstverlening aanzienlijk versnellen. ‘Door deze bundeling van krachten en met onze stevige basis in Nederland, België, Spanje én Frankrijk zal CED van grote waarde zijn voor onze huidige en toekomstige klanten,’ besluit Goffinet.
Geplaatst op 11-12-2020

< Vorige


Share on: