Uitbreiding afdeling Transport expertisebureau Arntz | van Helden

Bart Hoogstad (53) trad drie jaar geleden in dienst bij Arntz | van Helden bv om als Senior Surveyor de portefeuille voor logistieke aansprakelijkheid en Transport/Goederen op te bouwen. Met het groeien van de afdeling Transport is hij per 1 april 2024 gepromoveerd tot divisiedirecteur Transport & Logistiek, bestaat zijn team uit meerdere professionals en is het nog steeds groeiende.

Bart Hoogstad studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij zich vooral heeft toegelegd op Maritieme en Logistieke Aansprakelijkheid. Hij volgde tevens een MBA-opleiding aan de Anglia Ruskin University in Cambridge. Voordat hij in 2021 bij Arntz | van Helden in dienst trad had hij een trackrecord opgebouwd bij een aantal makelaars, een verzekeraar en heeft hij bijna 20 jaar voor een ander expertisebureau gewerkt.

Bart koos echter heel bewust voor de kleinschaligheid van Arntz | van Helden, als onderdeel van de Van Ameyde Groep, waardoor er ondersteuning is op meerdere fronten van een multinational. Door in dienst te treden bij Arntz van Helden, hoopte hij een mooie portefeuille op kunnen te bouwen, met een lange termijn groeiperspectief.

In drie jaar tijd wist Bart naamsbekendheid op te bouwen en het vertrouwen van opdrachtgevers te krijgen. Hij bouwde aan een team om de toevertrouwde opdrachten te kunnen behandelen. De wijze waarop hij en zijn team de opdrachten behandelen wordt op prijs gesteld en de markt gunt Arntz van Helden steeds meer werk.

Naast het schade-expertisewerk op het gebied van transport en logistiek, en op het gebied van land- en werkmateriaal  wordt Arntz | van Helden ook meer en meer claimshandling en tele-expertiseopdrachten gegund. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen is met ingang van 1 juni Marck de Jongh aangetrokken. En dit najaar zal er nóg een professional aansluiten.

Bart: “Wij zijn erg blij dat ons concept en de dienstverlening die door Arntz | van Helden wordt aangeboden goed ontvangen wordt door de markt en dat onze opdrachtgevers ons het vertrouwen gunnen. Met Marck hopen wij ook in breder perspectief aan de eisen en verwachtingen te kunnen voldoen.

We krijgen mooie, complexe schades en daarnaast zijn er ook veel opdrachten die zich lenen om op afstand te onderzoeken. Marck was voorheen schadebehandelaar en beschikt net als ik over zijn Wft-papieren. Hij kan dan ook direct breed ingezet worden, op zowel de claimshandling, tele-expertise en hij zal daarnaast een groeitraject volgen en worden opgeleid tot expert Transport en Logistiek in combinatie met Landmaterieel. Hij zal de verplichte opleidingen volgen die benodigd zijn en zich inschrijven als kandidaat NIVRE Register-Expert. Verder zal hij een ‘learning on the job’-opleidingstraject volgen, waarbij hij kan putten uit de kennis en ervaring van alle collega’s binnen Arntz | van Helden.

Ik voorzie dat wij onze dienstverlening nog méér kunnen verbreden. De markt vergrijst en omdat het aantal experts en schadebehandelaars daardoor afneemt verwacht ik dat experts een nog bredere rol zullen moeten gaan vervullen. Wij zullen dan ook nog meer – en het liefst jonge - mensen van buiten de branche aantrekken en opleiden, waarbij we heel nadrukkelijk naar hun skills, ambities en ervaring zullen kijken, precies zoals we dat ook met Marck hebben gedaan. Zo kan Marck een polis lezen en is hij bekend met expertiserapporten. Marck heeft dan ook alles in zich om een vliegende start te kunnen maken als schade-expert.”

Over Arntz | van Helden
Nu Bart met ingang van 1 mei is benoemd tot divisiedirecteur Transport & Logistiek, vormt hij samen met algemeen directeur René van Dijk, adjunct-directeur Mark van Hamersveld en divisiedirecteur Landmaterieel Sjoerd Krijgsman het directieteam van Arntz | van Helden. Het internationale bedrijf richt zich op vijf pijlers, te weten Marine (waaronder casco, hull & machinery en pleziervaart), Land- en werkmaterieel, Techniek, Transport & logistiek en JH-143 inspecties (werf risico-inspecties) via dochteronderneming Halyard Risk.  
Vanuit vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Nieuwleusen Valencia (Spanje), Nice (Frankrijk) en een steunpunt in Antwerpen (België) zijn er inmiddels 38 personen werkzaam bij Arntz | van Helden. Het bedrijf werkt wereldwijd, hoofdzakelijk op schades waar internationaal opererende bedrijven bij betrokken zijn.

 
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 02-07-2024

< VorigeVolgende >


Share on: