Afscheid van Gert Kraan, oud-directeur van Brava Expertise

Het management en de medewerkers van Brava Expertise delen met groot verdriet het nieuws over het overlijden van hun gewaardeerde oud-directeur, Gert Kraan, die op 5 oktober op 62-jarige leeftijd is overleden na een dappere en oneerlijke strijd tegen alvleesklierkanker.

Chris Bijzet, huidige directeur van Brava Expertise, reageert op het verdrietige nieuws: "Wij hebben een wereldkerel verloren. Gert was niet alleen een inspirerende leider, maar ook een vriend voor velen van ons. Zijn doorzettingsvermogen en levenslust waren bijzonder en zijn impact op ons bedrijf is onmeetbaar."

Myrthe Stuart, schade-expert bij Brava Expertise, voegt hieraan toe: “Gert en ik kennen elkaar al sinds de jaren ’90, we hebben samen jaren bij Nomex Expertise gewerkt. Sinds 2022 zijn we collega’s bij Brava Expertise. Toen bij hem in februari de diagnose alvleesklierkanker is vastgesteld, heeft hij nog zoveel mogelijk op de achtergrond meegewerkt tot het moment dat dit lichamelijk niet meer mogelijk was. Daarna heeft hij afscheid genomen van Brava Expertise en de zaak overgedragen. Niet alleen zakelijk maar ook privé was Gert een pracht mens, een hele fijne collega en een vriend van velen. Hij was gedreven, empathisch, optimistisch en wilde niets liever dan geluk delen. Wij moeten een heel mooi mens missen.”

Gert was een man die zijn leven tot het laatste moment ten volle heeft geleefd. Door zijn onwankelbare wilskracht kon hij in de afgelopen maanden nog genieten van waardevolle momenten met zijn geliefde familie en vrienden. Zijn houding was er een van dankbaarheid; hij richtte zijn aandacht op de mooie dingen in het leven en bleef trots op zijn vrouw, kinderen, kleinkind en zijn indrukwekkende carrière. Gedurende bijna 40 jaar heeft Gert een onvergetelijke impact gehad op de schade-expertise branche en heeft hij talloze relaties opgebouwd die zijn nalatenschap verder zullen dragen.

Op 1 juli heeft Gert zijn werkzaamheden als Algemeen Directeur en schade-expert van Brava Expertise BV definitief beëindigd. Na de diagnose van alvleesklierkanker in februari heeft hij met een bewonderenswaardige instelling zijn tijd zo goed mogelijk benut. Hij deed zijn aandelen van Brava over aan Sietse en Chris Bijzet van EBN, vol vertrouwen dat zij de weg zullen voortzetten met de passie en toewijding die Gert altijd heeft gekend. Onder hun leiding zal Brava Expertise zijn activiteiten voortzetten met hetzelfde team en onder dezelfde naam, waarbij de (bouwkundige) kennis van EBN een waardevolle aanvulling zal zijn.

"Gert Kraan stond bekend als een empathisch en zakelijk gedreven persoon, die altijd optimistisch bleef, zelfs in de meest uitdagende tijden. Hij was een fervent supporter van Feyenoord en genoot ervan om relaties mee te nemen naar wedstrijden. Zijn geest en inzet zullen in ons hart en in de organisatie voortleven."

Brava Expertise: “Wij wensen Gert's familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke periode. Gert, je zult gemist worden.”

 

Zijn laatste wens is dat er wordt gedoneerd aan support Casper. Een stichting die onderzoek naar alvleesklierkanker steunt.:  https://www.support.nl/nl/kom-in-actie/

 

Geplaatst op 15-10-2024

< VorigeVolgende >


Share on: