Succesvol kennis- en netwerkevent van TOP Expertise en DP Survey Group

Op donderdag 10 oktober vond het tweede kennis- en netwerkevent van TOP Expertise BV en DP Survey Group plaats in Breda. Het event trok ongeveer 100 professionals uit de Nederlandse en Belgische verzekerings- en schadeherstel branche, om kennis te delen en te netwerken.

Managing Director Timothy Buysse van de DP Survey Group opende de bijeenkomst en benadrukte de continue groei van zowel TOP Expertise als DPS. Het gezamenlijke team omvat nu meer dan 200 medewerkers in vier landen, met 80 medewerkers in België en 40 in Nederland, waarvan ongeveer 50 werkzaam zijn in het P&C-segment.
 
De aanwezigen kregen boeiende presentaties voorgeschoteld over onderwerpen die cruciaal zijn voor hun vakgebied. Luc Rooms, kwaliteitsmanager bij de cacaoproducent Barry Callebaut, trapte af met een presentatie over contaminatie. Hij illustreerde de impact van contaminatieschades met het oog op enkele significante incidenten binnen zijn bedrijf, en benadrukte het belang van een snelle en effectieve opvolging.
 
Vervolgens nam Peter Alexander Gijbels, manager Non Marine bij DP Survey Group, het woord. Hij besprak de risico's van contaminatie en de meest getroffen sectoren, evenals de financiële gevolgen en schade op het gebied van gezondheid, milieu en reputatie. Gijbels concludeerde dat goede voorbereiding en preventie van cruciaal belang zijn om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en financiële schade zoveel mogelijk te beperken.
 
Na de pauze gaf Davy Casier, industrieel ingenieur en teamleider bij DP Survey Group, een presentatie over snelmontagekranen. Aan de hand van verschillende foto’s legde hij vier schadegevallen uit en gaf aan hoe deze incidenten voorkomen hadden kunnen worden, waarbij hij ook inging op de wettelijke verplichtingen rondom veiligheid.
 
De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke presentatie van Robert Kruik, manager en schade-expert bij TOP Expertise, en omgevingsmanager Carlijn Bergshoeff. Ze behandelden het belang van vooropnames en de voordelen voor alle betrokken partijen. Tijdens deze interactieve sessie, waarbij het publiek gerichte vragen stelden, kwam naar voren dat een verschil in de situatie voor en na de bouw niet noodzakelijkerwijs betekent dat de schade veroorzaakt is door de bouwactiviteiten. Verder werd stilgestaan bij het proces van schadeafwikkeling en de bewijslast bij schade.

Na de presentaties kregen de deelnemers uitgebreid gelegenheid om te netwerken in de ambiance van Strnd, compleet met een wijnproeverij en een uitgebreid buffet. 
 
TOP expertise en DP Survey Group kijken terug op een zeer geslaagd event.
 


 

Geplaatst op 14-10-2024

< VorigeVolgende >


Share on: