FERMA 50 jaar: VanNiekerkCieremans draagt bij op drie gebieden

Dit jaar markeert de 50e verjaardag van FERMA. Ook in Madrid is VanNiekerkCieremans weer vertegenwoordigd, ditmaal door Emma Krikke en Patrick van der Vorst. Alhoewel FERMA van oudsher een evenement is waar vooral de risk & insurance managers, verzekeraars en makelaars aanwezig zijn, denken wij als toeleverancier van juridische diensten ook een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan FERMA en haar leden. Die bijdrage leveren wij op drie gebieden, namelijk op het gebied van 1) contacten, 2) kennis en 3) plezier.

Allereerst is FERMA een netwerk-event, dat wij benutten om bij te praten met niet alleen onze nationale maar vooral ook internationale contacten. Natuurlijk speelt een belangrijk deel van onze praktijk zich in Nederland af, maar op regelmatige basis hebben wij te maken met in het buitenland (continentaal Europa of overzees) residerende kantoren van verzekeraars en bij FERMA aangesloten bedrijven. Dat gaat dan altijd over dienstverlening naar Nederlands recht maar wel met internationale componenten. 
 
Zo kan het zijn dat een verzekerde in andere landen geconfronteerd wordt met door vreemd recht beheerste aansprakelijkheidsclaims, die vervolgens onder een door Nederlands recht beheerst internationaal verzekeringsprogramma vallen. Of over first party-dekking onder een Masterpolis met lokale polissen. Daarnaast kunnen er ook (onverzekerde) claims spelen bij multinationals, waarbij vreemd en Nederlands recht een rol spelen en wij soms samen met bevriende collega’s van andere kantoren onze relaties van advies of processuele bijstand voorzien. Het FERMA-congres is om die reden een goede gelegenheid om bij te praten met onze relaties en collega’s van bevriende buitenlandse advocatenkantoren, met wie wij in internationaal verband samenwerken.
 
Ten tweede is er de kenniscomponent. Tijdens het FERMA-congres, net als bij het NARIM-congres, worden altijd actuele thema’s en onderwerpen besproken en daarover worden wij graag geïnformeerd. Op die manier houden wij onze kennis van inhoudelijke thema’s op peil. Concreet voorbeeld daarvan is de publicatie door FERMA van een beleidsnotitie over de wetgeving op het gebied van AI. Dat is een thema waar wij intern ook volop mee bezig zijn en waarover Emma Krikke en Martijn van Rijen voor de VNAB recent een Lunch & Learn hebben verzorgd. Verder bieden de contacten tijdens het FERMA-congres en de daaromheen georganiseerde evenementen een goede gelegenheid om geïnformeerd te worden over marktontwikkelingen. Ook dat is voor ons waardevol, omdat die inzichten van belang zijn om op onze branche toegesneden hoogwaardige advisering te kunnen blijven leveren.
 
Ten derde waarderen wij altijd de variëteit aan door marktpartijen georganiseerde evenementen op de meest uiteenlopende locaties (of dat nu in Madrid, Kopenhagen, Berlijn, Monaco of Maastricht is), waar ook ruimte is om even te ontspannen tijdens de intensieve dagen van het FERMA-congres. Het is daarbij altijd een uitdaging om (op tijd) bij de verschillende locaties aan te komen. Onze ervaring is dat de oer-Hollandse fiets veelal de meest-efficiënte manier is om die locaties aan te doen. Bijkomend voordeel op een maandag daarbij is dat direct een frisse neus door de stad gehaald kan worden nadat op de inmiddels traditionele Dutch evening (die wij als kantoor ook sponsoren) op de zondagavond FERMA is geopend. 
 
Wij kijken ernaar uit om de komende tijd iedereen te zien en weer bij te praten!
Geplaatst op 12-10-2024




Share on: