Stichting VbV informatierapport over diefstaldossiers

Stichting VbV heeft, in aanvulling op de bestaande dashboards voor verzekeraars en publieke en private partners, een informatierapport opgemaakt over diefstaldossiers uit 2019 tot en met 2023. Deze rapportage biedt interessante inzichten in de wereld van voertuigdiefstal en kan van waarde zijn voor zowel particulieren als professionals in de autobranche.

Aantal diefstaldossiers en voertuigsoorten
In dit rapport wordt een analyse gemaakt van de diefstaldossiers van voertuigen de verschillende voertuigsoorten in de afgelopen vijf jaar (2019 t/m 2023, zie figuur hiernaast). Er wordt gekeken naar de trends en ontwikkelingen in het aantal gestolen voertuigen en de verdeling van voertuigsoorten binnen de diefstaldossiers.

Rapportage aantal diefstaldossiers en voertuigsoorten
Gemiddeld zijn er ongeveer 22.000 diefstaldossiers van voertuigen per jaar in de afgelopen vijf jaar. Er is een dalende trend te zien in het aantal gestolen voertuigen, met uitzondering van 2022 waarin een stijging was te zien. In 2023 is het aantal gestolen voertuigen weer met 9% gedaald, wat neerkomt op zo’n 2000 voertuigen die minder gestolen zijn.

Geïnteresseerden kunnen HIER het volledige rapport lezen.

Geplaatst op 21-06-2024

< VorigeVolgende >


Share on: