Amboss neemt downstream portefeuille van Oilfield Insurance Agencies over

De in Zürich gevestigde Lloyd's verzekeraar Amboss Underwriting (Amboss) heeft met succes de portefeuille van de Zürichse tak van Oilfield Insurances Agencies overgenomen.

Vanaf 17 april 2024 zijn de activiteiten van Amboss in Zürich en Amsterdam van start gegaan. Amboss heeft goedkeuring gekregen van Lloyd's of London en Lloyd's Insurance Company Brussels, waardoor het bedrijf zowel in de EER als in niet-EER regio's zaken kan doen als een erkende verzekeraar.

Amboss wordt verantwoordelijk voor alle bestaande verzekeringen van de Zurich branch van Oilfield Insurances Agencies en het volledige Oilfield onshore energy team in Zurich wordt lid van Amboss.
 
Colm Kelly, Chief Underwriting Officer bij Amboss, zei: "We zijn verheugd en zeer enthousiast om aan deze nieuwe reis te beginnen. Als onderdeel van onze toewijding aan onze gewaardeerde klanten en zakenpartners, kunnen we iedereen verzekeren dat er geen veranderingen zullen zijn in de dagelijkse activiteiten. Amboss blijft toegewijd aan het handhaven van de hoogste standaarden en zal nauw blijven samenwerken met onze business partners zoals we dat al vele jaren doen.
 
"Zonder de fantastische steun van Alan Smith van Oilfield hadden we dit punt nooit bereikt. We willen ook al onze makelaars en wederzijdse klanten bedanken die in ons geloofden, en onze vervoerders die onze groei naar een relevante positie hebben gefaciliteerd. We kijken ernaar uit om verder samen te werken om voor alle partijen duurzame oplossingen te vinden."
 
Het verzekeringsteam van Amboss brengt uitgebreide expertise mee in het verzekeren van een onshore energieportfolio, met een gezamenlijke ervaring van 80 jaar in het verzekeren en behandelen van claims. Onder leiding van Kelly, die meer dan 30 jaar ervaring heeft in dit domein, is het team goed uitgerust om een uitzonderlijke service te bieden.
 
Amboss richt zich op het volledige spectrum van de midstream- en downstreamsectoren van de energie-industrie, met een bijzondere focus op het ondersteunen van klanten bij de energietransitie naar een meer koolstofneutrale toekomst. Ondersteund door meer dan USD40m aan Lloyd's zekerheden, zal Amboss doorgaan met het uitbreiden en ontwikkelen van de portefeuille, terwijl het ook andere activiteiten zal onderzoeken voor diversificatie.
 
De bedrijfsactiviteiten in de EER worden beheerd door de volledige dochteronderneming Amboss Underwriting B.V., gevestigd in Amsterdam. De activiteiten buiten de EER worden overzien vanuit het hoofdkantoor in Zürich.
 

Geplaatst op 29-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: