Insurtech MGA Loadsure brengt holistische vrachtbescherming naar Europa

Loadsure, een wereldwijd bedrijf gespecialiseerd in verzekeringen en technologie, komt naar Europa. Zij bieden nauwkeurig geprijsde transportverzekeringen en inzichtelijke producten met behulp van geavanceerde data, AI en automatisering.

Loadsure is met onmiddellijke ingang goedgekeurd om zaken te doen in Europa. De focus ligt aanvankelijk op de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. Daarnaast is Ben Brough aangesteld als Director of Europe. Hij is verantwoordelijk voor de werkzaamheden in Europa en Loadsure blijft het team voor Europa uitbreiden in 2024 en daarna.

Meer dan 60% van het vrachtvervoer wereldwijd is onvoldoende of niet verzekerd. Dit komt deels doordat traditionele verzekeringsprocessen de just-in-time-toeleveringsketen niet kunnen bijhouden. Als gevolg daarvan nemen veel assurantiemakelaars, expediteurs en transportbedrijven enorme risico's, met name kleine en middelgrote bedrijven, die altijd al werden achtergesteld door de verzekeringssector in zowel Europa als daarbuiten.

De uitbreiding van Loadsure naar Europa wordt gebaseerd op haar aanzienlijke succes in Noord-Amerika tot nu toe. Hier werkt het bedrijf er samen met toonaangevende assurantiemakelaars en retailers aan om de markt voor transportverzekeringen kennis te laten maken met een nieuw tijdperk van 'holistische vrachtbescherming' met geautomatiseerde, datagestuurde oplossingen. Deze oplossingen worden aangevuld door risicobeoordelingen, hulp bij claims, strategieën voor risicobeperking, kennisdeling en samenwerkingsverbanden.

Na een geleidelijke introductie in heel Europa zijn alle verzekeringsproducten van Loadsure nu beschikbaar voor assurantietussenpersonen in de regio. Voorbeelden zijn ThamesTM (dynamische vrachtverzekering op aanvraag), HuronTM (doorvoerverzekering voor zeevracht en -voorraad) en DanubeTM (dynamische zeevrachtverzekering).

Met de komst van Loadsure wordt een aantal problemen van Europese leveranciers van goederenvervoer en logistiek aangepakt.  Loadsure kan bijvoorbeeld met realtime gegevensverzameling risico-inzichten bieden in waargenomen verliestrends, zoals hotspots voor diefstal. Dit vormt een aanzienlijk probleem, aangezien er in december gemiddeld bijna 20 incidenten van vrachtdiefstal per dag in 28 landen door heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika werden geregistreerd. Dit leverde binnen 31 dagen een productverlies van meer dan € 17 miljoen op.*

Johnny McCord, CEO en medeoprichter van Loadsure: “We werken graag samen met progressieve, vooruitstrevende assurantiemakelaars die technische kennis op zak hebben. Het is bekend dat er veel vraag is naar technologische transportverzekeringen. Daarom is dit hét moment om de Europese verzekeringsmarkt kennis te laten maken met een upgrade naar een nieuw tijdperk van holistische vrachtbescherming. De vrachtsector wordt getransformeerd door digitalisering en we kijken er naar uit om samen met lokale distributiepartners de geavanceerde, technologisch aangedreven oplossingen te leveren die de vrachtcommunity nodig heeft.”

Ben Brough, Director of Europe: “De vracht- en logistieksectoren in Europa zijn onmisbaar. Ze maken handel en een continue doorstroming van goederen mogelijk. Ze hebben echter te maken met een lastige situatie wat de toeleveringsketen betreft, die wordt verergerd door de oorlog in Oekraïne, COVID-19, Brexit, duurzaamheidsaspecten en de noodzaak tot aanpassing aan een technologische transformatie en integratie, waarbij vervoerskosten in de hele wereld steeds hoger worden. Het stroomlijnen van processen en het investeren in digitale oplossingen is van essentieel belang om deze problemen aan te pakken. Bij Loadsure bieden we onze klanten de hulpmiddelen om hun risicobeheer te verbeteren, hun financiële belangen te beschermen en de uitdagingen in de sector op effectieve wijze te overwinnen.”

De kernproducten van Loadsure zijn onder meer:
  • Thames: een service die handmatige verzekering vervangt door een geautomatiseerd proces;
  • Danube: een vrachtproduct dat dekking van zeevracht op jaarbasis mogelijk maakt; 
  • Huron: een uniek digitaal product voor de doorvoer van zeevracht en voorraad.
 
*Bron: het TAPA EMEA-inlichtingensysteem (TIS)
 
 
Geplaatst op 29-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: