DPS is recent een Marine & Transport afdeling gestart in Nederland

DP Survey Group (DPS) met hoofdkantoor in Antwerpen, heeft door de overname van TOP Expertise uit Rotterdam al een gerenommeerde speler op het gebied van Non-Marine schades in Nederland. Met de recente lancering van een Marine & Transport (M&T) afdeling in Nederland, onder leiding van Arjan Honing, is nu een nieuwe fase ingeluid. DPS Nederland telt inmiddels bijna 40 medewerkers.

Onder de merknaam DPS Nederland gaat de Marine en Transport (M&T) afdeling, met Arjan Honing als Manager DPS Marine, in Nederland opereren.  Door de toevoeging van de M&T divisie heeft DPS, samen met TOP Expertise, stevig voet aan de grond gekregen in Nederland in alle relevante segmenten.
 
Momenteel opereert DPS Nederland met ondersteuning vanuit de kantoren in Rotterdam en Antwerpen. Het bedrijf is actief bezig met het verkennen en bedienen van de Nederlandse markt. De aanwezigheid van een lokaal kantoor in Nederland blijkt een impuls te geven aan de groei van DPS. De Nederlandse markt heeft een duidelijke behoefte aan zeer ervaren en praktijkgerichte Marine en Cargo Surveyors. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar de diensten van DPS, wat de noodzaak van een eigen kantoor steeds evidenter maakt. Om het gehele land te bedienen, is gekozen voor een locatie in Amsterdam of omgeving, strategisch gelegen voor de M&T activiteiten.
 
Bovendien stelt het netwerk van kantoren, verspreid over Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en Zwolle, DPS Nederland in staat om zowel het zuiden als het noorden van Nederland efficiënt te bedienen, met acceptabele reistijden.
 
DPS Nederland profiteert van de ondersteuning van maar liefst 30 Marine Surveyors vanuit Antwerpen, waardoor het in staat is om verschillende soorten transport gerelateerde schades aan te pakken. De samenwerking met TOP Expertise is van cruciaal belang omdat het ook technische en aansprakelijkheidsschades op het gebied van zowel nautisch als niet-nautisch transport kan behandelen.
 
Een interessant aspect van de samenwerking met TOP Expertise is dat DPS zich nu kan richten op schades die zich voordoen op het grensvlak van land- en waterbouw.
 
Verder heeft DPS Nederland de mogelijkheid om regreszaken op te pakken via DPS Legal in Antwerpen. Vanaf het begin van een schadegeval wordt overleg gepleegd met de regresjuristen om de schade op de juiste manier aan te pakken en zo de mogelijkheid van regres veilig te stellen voor de opdrachtgever. Indien gewenst kan DPS het regres daadwerkelijk uitvoeren.
 
Internationale dekking over diverse expertisegebieden
DPS is verheugd nu ook in Nederland deel uit te kunnen uitmaken van een robuuste internationale groep. De DPS-groep telt inmiddels 200 Surveyors verdeeld over 4 continenten. 
Kllanten van DPS kunnen ook buiten de nationale grenzen rekenen op de expertise van DPS.
 
Uitgebreidere expertise voor onze klanten
Door de integratie van TOP Expertise en de lancering van DPS Nederland kunnen klanten nu ook profiteren van de beste experts op het gebied van CAR- en rechtsbijstandverzekeringen. Tegelijkertijd zal TOP in de toekomst haar klanten kunnen ondersteunen op het gebied van Marine Claims en Preventie (Cargo, Hull & Machinery, Loss Prevention, Project Cargo), Fruit, Cyber en Legal/Recovery. Deze uitwisseling van expertise stelt het bedrijf in staat om bestaande partnerschappen met  internationale klanten verder te versterken. Bovendien hebben ze nu eigen kantoren en een uitgebreid netwerk in Nederland, waardoor DPS zowel lokale als internationale klanten kunnen ontzorgen op het gebied van Marine en Non Marine diensten.
 
Over TOP Expertise
TOP Expertise (TOP), opgericht in 2010, is gespecialiseerd in het uitvoeren van expertises bij technische schades en inspecties. Het team richt zich voornamelijk op bouwkundige, werktuigbouwkundige, civieltechnische en installatietechnische schades, met name op het gebied van aansprakelijkheids-, CAR- en rechtsbijstandverzekeringen. Daarnaast biedt TOP verschillende preventieve diensten aan, zoals vooropnames, trillingsmetingen, deformatiemetingen, risicoanalyses en adviezen met betrekking tot monitoring.
 
Over DP Survey Group
In de afgelopen 20 jaar heeft DP Survey Group zich ontwikkeld tot een vooraanstaande internationale speler op het gebied van preventie, schadeafhandeling en risicobeheerdiensten. DPS heeft solide partnerschappen opgebouwd met makelaars, verzekeraars en multinationals wereldwijd en is actief in zowel de Marine- als Non Marine-sector.
 
DPS heeft een ongeëvenaard wereldwijd netwerk met een multiculturele aanwezigheid, er worden maar liefst 21 talen gesproken op het hoofdkantoor. Alle medewerkers en partners van DPS werken volgens de hoogste normen in de branche, hanteren een uniforme werkwijze wereldwijd en zijn bewezen professionals met een uitstekend trackrecord. Klanten zijn onder andere internationale verzekeraars, makelaars en grote bedrijven.
Geplaatst op 15-12-2023

< VorigeVolgende >


Share on: