Diefstal app werkt samen met buurtpreventieteams

De app van het Gestolen Objecten Register gaat nauw samenwerken met WhatsApp buurtpreventieteams om de veiligheid in woonwijken te verbeteren. Via de app worden meldingen weergegeven zodat mensen snel op de hoogte zijn van een diefstal bij hen in de buurt.

Bovendien is het voor WhatsApp buurtpreventieteams mogelijk om zelf meldingen en tips door te geven via de app zodat de juiste partijen in actie kunnen komen. Op die manier wordt diefstal in woonwijken perfect tegengegaan.


Buurtpreventie is onmisbaar als het gaat om de leefbaarheid in woonwijken. In Nederland zijn ruim negenduizend WhatsApp buurtpreventieteams actief en dit aantal groeit nog steeds. Dankzij deze groepen worden verdachte situaties en personen snel gesignaleerd en doorgegeven aan de politie. Vanaf nu kunnen de wijkteams ook gemakkelijk diefstalmeldingen doorgeven via de Gestolen Objecten Register app. Buurtpreventieteams zorgen er op deze manier voor dat diefstal in woonwijken snel en gemakkelijk wordt teruggedrongen. Zo worden buurten in Nederland steeds veiliger.


Een vreemde auto die al geruime tijd in de wijk staat, een scooter of lachgas verstopt tussen de struiken of misschien zelfs wel een gestolen eigendom in de woonwijk, dit soort situaties komen veelvuldig voor. WhatsApp Buurtpreventieteams kunnen hier vanaf heden iets aan doen door de Gestolen Objecten Register app te downloaden via de App store of Google Play. Via de Gestolen Objecten Register app is eenvoudig na te gaan of een object gestolen is. Echter kan men ook een melding of tip achterlaten in de app om op die manier de gemeente, handhaving of politie te alarmeren. Momenteel draait er ook een pilot met de brancheorganisatie voor particuliere onderzoeksbureaus (BPOB) om gestolen gemelde objecten sneller op te sporen. De BPOB heeft ruim 100 leden om diefstal zaken te onderzoeken. Alle BPOB leden zijn door het Ministerie van Justitie & Veiligheid gecertificeerd.


De app van Gestolen Objecten Register is helemaal gratis en gebruikers kiezen zelf welke meldingen ze willen ontvangen. Dit zijn bijvoorbeeld meldingen vanuit de regio, maar het is ook mogelijk om objectcategorieën te selecteren. Hoe meer WhatsApp Buurtpreventieteams de app downloaden, hoe veiliger woonwijken worden. De Gestolen Objecten Register app werkt namelijk nauw samen met politie, justitie, gemeenten, particulieren en nu dus ook WhatsApp buurtpreventieteams. Via een sterk netwerk wordt geprobeerd diefstal verder terug te dringen om zo het woonplezier in woonwijken te bevorderen. 

Geplaatst op 29-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: