Loonschade.com gaat voor werkgevers op zoek naar het vergeten geld

Loonschade.com, een zelfstandige bedrijfsactiviteit van Letselschade.com, is begin dit jaar van start gegaan. Vanaf 26 januari gaan zij voor een periode van drie tot vier maanden voor werkgevers op zoek naar het 'vergeten' geld.

Als een werknemer arbeidsongeschikt raakt door een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, lijdt de werkgever loonschade. Werkgevers zijn namelijk verplicht om, tot maximaal twee jaar lang, het loon door te betalen. Ook de re-integratiekosten zoals o.a. begeleiding, Arbodienst en aanpassing van de werkplek, komen in z’n geheel voor rekening van de werkgever. De loonschade kan dan oplopen tot tienduizenden euro’s. Serieus geld!


Vergeten geld
Wettelijk gezien heeft een werkgever het recht om de kosten te verhalen op de veroorzaker van het ongeval, dit wordt ook wel ‘regresrecht’ genoemd. Vreemd genoeg blijken veel werkgevers niet van dit recht op de hoogte te zijn waardoor de vaak hoge kosten niet worden verhaald. Loonschade.com noemt dat het vergeten geld. En wat veel werkgevers ook niet weten is dat loonschade tot vijf jaar terug verhaalbaar is. Het onlangs gestarte bedrijf uit Papendrecht Loonschade.com gaat werkgevers helpen om loonschade te verhalen.


Loonschade.com start zoekactie
Joost Groot, expert bij Loonschade.com en verantwoordelijk voor de commerciële zaken: “Op dinsdag 26 januari a.s. starten we onze grote zoekactie onder bedrijven naar het vergeten geld. In een periode van ongeveer drie tot vier maanden gaat ons team van vijf ervaren experts, samen met bedrijven, ondernemingen en instellingen tot vijf jaar terug in de tijd om te kijken naar wie was wanneer, hoe lang en waarom arbeidsongeschikt. Uit ervaring weten we inmiddels dat er toch best veel vergeten geld bij bedrijven op de plank ligt. En juist in deze voor veel ondernemers moeilijke tijden, is onze zoekactie absoluut de moeite waard.”

Bron foto: Loonschade.com
Geplaatst op 27-01-2021

< VorigeVolgende >


Share on: