Nieuwe directiefuncties bij HDI Global SE

Dr. Mukadder Erdönmez (48) wordt benoemd tot lid van de Raad van Bestuur met verantwoordelijkheid voor de divisie Aansprakelijkheid van de wereldwijde industriële verzekeraar en Andreas Luberichs (51) krijgt de verantwoordelijkheid voor de Duitse activiteiten.

Foto: Andreas Luberichs

HDI Global SE rondt haar Raad van Bestuur af. Dr. Mukadder Erdönmez (48) zal met ingang van 1 september 2020 door de Raad van Commissarissen worden benoemd tot lid van de Raad van Bestuur met verantwoordelijkheid voor de divisie Aansprakelijkheid van de wereldwijde industriële verzekeraar. Erdönmez is afkomstig van AXA XL in Zürich, waar hij momenteel hoofd is van International Casualty Europe, Africa & Latin America. 
 
Per 1 juli krijgt Andreas Luberichs (51) de verantwoordelijkheid voor de Duitse activiteiten. Hij heeft vele jaren leidinggevende functies bekleed bij MS Amlin SE en was de afgelopen zeven jaar Executive President Europa en Chief Underwriting Officer. 
 
Frank Harting (56) treedt met wederzijds goedvinden terug uit de Raad van Bestuur omdat hij graag nieuwe carrière-uitdagingen wil aangaan.
 
Erdönmez neemt de verantwoordelijkheid van de divisie Liability over van Jens Wohlth, die zich nu volledig wil concentreren op de activiteiten in Azië, Afrika, Rusland en het Midden-Oosten. Erdönmez is momenteel bij AXA XL verantwoordelijk voor de internationale aansprakelijkheidsactiviteiten in de regio's Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Voorafgaand aan zijn huidige functie was hij als Chief Underwriting Officer bij XL Verzekeringen gedurende een aantal jaren verantwoordelijk voor de wereldwijde aansprakelijkheidszaken voor kleine en middelgrote ondernemingen. Als gevolg van zijn uitgebreide functies beschikt Erdönmez over diepgaande expertise op het gebied van underwriting, naast uitgebreide managementervaring. Hij spreekt vier talen: Duits, Turks, Engels en Frans. "Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om Jens Wohlththat te bedanken voor zijn inzet in de afgelopen maanden, toen hij aan het hoofd stond van de aansprakelijkheidslijn naast de internationale divisie. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de samenwerking met Mukadder Erdönmez en wens ik hem veel succes in zijn nieuwe functie", aldus Torsten Leue, CEO van Talanx AG en voorzitter van de Raad van Commissarissen van HDI Global SE. Dr. Edgar Puls, lid van de Raad van Bestuur van Talanx AG en voorzitter van de Raad van Bestuur van HDI Global SE, voegde daaraan toe: "Dr. Mukadder Erdönmez heeft een uitstekende internationale verzekeringsexpertise. Hij verrijkt onze Raad van Bestuur met zijn brede ervaring en past uitstekend binnen onze cultuur".
 
Frank Harting is sinds 2013 lid van de Management Board van HDI Global SE en hij is verantwoordelijk voor de Industry Division en voor de Corporate Division in Duitsland. Na de succesvolle uitrol van het herstructureringsprogramma in de Duitse markt zal hij op 30 juni 2020 zijn functie als lid van de Raad van Bestuur neerleggen. Tijdens zijn periode als lid van de Raad van Bestuur heeft Frank Harting de leidende marktpositie van HDI Global in Duitsland uitgebreid en de luchtvaartactiviteiten gestroomlijnd. Voorheen heeft hij als hoofd van het Integratieproject de industriële verzekeringsactiviteiten van Gerling en HDI met succes samengevoegd onder de paraplu van de Talanx Groep. "Na meer dan 36 jaar in het bedrijf is nu voor mij de tijd gekomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ben erg dankbaar voor de ervaringen die ik gedurende vele jaren bij HDI en Gerling heb opgedaan. Evenzeer waardeer ik het respect en het vertrouwen dat deze tijd met zich meebrengt. Ik kijk er ook naar uit om een nieuwe en zeer verantwoordelijke uitdaging aan te gaan waarin ik mijn expertise op het gebied van verkoop en industriële verzekeringen kan inbrengen", aldus Frank Harting.
 
Tijdens zijn periode bij HDI Global SE genereerde Frank Harting veel respect binnen en buiten het bedrijf. Hij verlaat de Raad van Bestuur van HDI Global SE met goede voorwaarden en met wederzijds goedvinden, en hij blijft beschikbaar voor het bedrijf in een adviserende rol. "Ik wil Frank Harting bedanken voor zijn lange staat van dienst en zijn zeer succesvolle inzet voor het bedrijf, en voor zijn bijdrage in een sfeer van vertrouwen. Wij wensen hem het allerbeste voor zijn toekomstige carrière", aldus Edgar Puls.
 
Frank Harting draagt de verantwoordelijkheid over aan industrieel verzekeringsdeskundige Andreas Luberichs. Tot 2019 was Luberichs Executive President Europa en Chief Underwriting Officer en lid van de Raad van Bestuur van MS Amlin SE. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies, waaronder Head of European Property Insurance bij Chubb. Torsten Leue: "Ik wens Andreas Luberichs veel succes en het beste voor zijn nieuwe uitdaging. Ik kijk er erg naar uit om met hem samen te werken. Ik maak ook van de gelegenheid gebruik om Frank Harting te bedanken voor zijn zeer succesvolle werk en ik wens hem het allerbeste voor de toekomst". Edgar Puls voegt hieraan toe: "Andreas Luberichs is bekend met de vele verschillende facetten van de Duitse en Europese industriële verzekeringsmarkt. Bovendien is hij een manager die al heeft bewezen dat hij in staat is om grote projecten met zijn moderne managementstijl succesvol en consequent uit te voeren".
 
De directie van HDI Global SE zal in de toekomst als volgt zijn samengesteld: Dr. Edgar Puls (Voorzitter van de Raad van Bestuur), Yves Betz (Regio's Europa incl. UK, Noord- en Zuid-Amerika), Dr. Mukadder Erdönmez (aansprakelijkheids- en rechtsbescherming en Cyberverzekering), David Hullin (eigendoms- en brandverzekering, technische verzekering, scheepsverzekering, motorrijtuigenverzekering, HDI Risk Consulting), Clemens Jungsthöfel (financiën en controle), Dr. Thomas Kuhnt (project en organisatie, IT en groepsongevallenverzekering), Andreas Luberichs (regio Duitsland) en Jens Wohlthat (regio's Azië, Afrika, Midden-Oosten, Rusland). De personeelsbenoemingen zijn onderworpen aan de goedkeuring van de federale financiële toezichtautoriteit.
Geplaatst op 15-06-2020


Share on: