Sedgwick sponsort 100 uur aan initiatief wijhelpenziekenhuizen.nl

De oprichting van de website www.wijhelpenziekenhuizen.nl is een initiatief van vooraanstaande Nederlandse cybersecuritybedrijven. Zij bieden zorginstellingen belangeloos hulp aan om de instellingen te beschermen tegen digitale aanvallen. Het project is geïnitieerd door EYE Control, Cyber Incident Response partner van Sedgwick.

Foto: Ingmar Hofker

Samen met 60 bedrijven uit de cybersector worden ziekenhuizen en zorginstellingen in ons land geholpen bij de bescherming tegen digitale aanvallen. Sedgwick sponsort dit initiatief door 100 manuren beschikbaar te stellen en zet cyber bedrijfsschade-expert Ingmar Hofker in om te helpen bij de coördinatie en afstemming van de kosten voor de werkzaamheden die door EYE Control worden verricht bij cyberincidenten in ziekenhuizen.
 
Momenteel wordt er in de Nederlandse zorg intensief gewerkt om iedereen in de samenleving te helpen in deze bizarre tijden van de coronacrisis. Tegelijkertijd misbruiken criminelen de situatie om zorginstellingen en zorgaanbieders digitaal aan te vallen, door bijvoorbeeld gijzelsoftware te verspreiden of spam te versturen. Cyberexperts in Nederland vinden dit onvoorstelbaar en hebben actie ondernomen door zich te verenigen in de coalitie Wij Helpen Ziekenhuizen om de Nederlandse zorginstellingen kosteloos en belangeloos te beschermen tegen digitale aanvallen in tijden van de coronacrisis.

De 60 aangesloten bedrijven van www.wijhelpenziekenhuizen.nl bieden gratis hulp aan alle zorginstellingen in Nederland die met spoed gebruik willen maken van cyberexperts in het hele land om veilig zorg te kunnen blijven bieden in deze crisistijd. Sedgwick vindt het van groot belang om juist in deze tijd ziekenhuizen en zorgverleners maximaal te supporten.
 
 
Geplaatst op 31-03-2020


Share on: