Een lege zolder

De komende periode zullen wij regelmatig blogs publiceren over branchegenoten. Janwillem Swart is commercieel manager bij Nh1816 verzekeringen. Hij vertelt over de stand van zaken bij Nh1816 in deze voor iedereen bijzondere periode.

"Gek eigenlijk: waar veel van mijn collega’s de zolder hebben opgezocht om thuis hun werk voort te zetten, kijk ik aan tegen een lege zolder," vertelt Janwillem Swart, commercieel manager bij Nh1816 Verzekeringen. Hij is de enige op de zolder van de boerderij aan de Dorpsstraat in Oudkarspel, de locatie waar Nh1816 Verzekeringen nog altijd is gevestigd. "Dit gedeelte van ons kantoorpand hebben we in 1873 betrokken en noemen we nog steeds ‘De Boerderij’, vernoemd naar de oorspronkelijke bestemming."

Op de eerste verdieping van dit monumentale pand, de zolder, vind je op een gebruikelijke werkdag de collega’s van de afdelingen risk, compliance en marketing & communicatie. Maar vandaag is geen normale werkdag. De komende periode ook niet. "Ook wij hebben voorzorgsmaatregelen getroffen. Ruim 90% van mijn collega’s werkt nu vanuit huis. En dat zullen er nog meer worden. Een kernteam van een aantal managers, IT’ers en telefonistes is momenteel nog aanwezig. Voor de laatste afstemming rondom technische en communicatieve zaken ben ik nu nog op kantoor.
 
De afgelopen dagen stonden voor mij in het teken van communiceren en organiseren. Onze samenwerkende adviseurs (de local hero’s) informeren wij zoveel mogelijk via ons Portaal, e-mail en per telefoon. Al mijn collega’s zijn goed bereikbaar. De directe nummers staan doorgeschakeld naar de thuiswerkplekken. En natuurlijk informeren wij onze verzekerden uitgebreid via onze website en social media. Vragen over geboekte of te boeken reizen nemen wij samen met de adviseurs zoveel mogelijk weg. Ook voor het indienen en afhandelen van schades zitten wij gewoon klaar.
 
We zijn in control. Sinds maandag 16 maart hebben wij onze ‘openingstijden’ aangepast. We zijn telefonisch bereikbaar van 8:30 uur tot 17:00 uur. Afspraken met externen doen wij uiteraard telefonisch of via video conference. En als de situatie het toelaat, verplaatsen we de afspraken. Een flinke operatie in zo’n korte tijd, maar we zijn goed bereikbaar en het werk kan gewoon doorgaan. Mijn collega’s zijn nog allemaal gezond. Online heerst er een groot saamhorigheidsgevoel. Met zijn allen zijn we betrokken met het wel en wee van onze verzekerden, samenwerkende adviseurs en business partners. Samen gezond uit deze situatie komen is onze grootste prioriteit."
 
 
Geplaatst op 18-03-2020


Share on: