Aantal problemen met vliegtuigbagage neemt toe

Wereldwijd hebben vliegtuigpassagiers steeds vaker te maken bagageproblemen. Het stijgende aantal verloren, beschadigde of vertraagde bagagestukken is al zichtbaar sinds 2014. Dit en meer concludeert Taxi2Airport Nederland, dat aan de hand van een recent SITA-rapport de wereldwijde problematiek rondom bagage analyseerde.

Aantal problemen met bagage neemt toe
In 2013 was wereldwijd nog sprake van een probleem met 22 miljoen stuks bagage. Dit aantal is in 2018 opgelopen tot 24,8 miljoen bagagestukken. Hierbij gaat het voornamelijk om problemen met transfer (46 procent), problemen met laden (16 procent) en fouten met tickets en/of beveiliging (eveneens 16 procent). In totaal raakt ‘slechts’ 5 procent van de bagagestukken met problemen daadwerkelijk verloren of gestolen. In 2018 kwam dit wereldwijd neer op ruim 1,24 miljoen bagagestukken. 

Bestrijding van bagage-problematiek
De problematiek is groter in Europa (7,3 miljoen stuks bagage), dan in Noord-Amerika (2,85 miljoen stuks bagage) en Azië (1,8 miljoen stuks bagage). Deze verhoudingen zijn gelijk gebleven sinds 2007.

Overkoepelende luchtvaartorganisaties, zoals de International Air Transport Association (IATA), proberen met de inzet van RFID-chips en het aanbieden van mobiele applicaties aan vliegreizigers problemen met bagage terug te dringen. Bekijk de overige belangrijke bevindingen uit de analyse op de weblog van Taxi2Airport.
Geplaatst op 03-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: