Willem van Duin wordt nieuwe voorzitter Achmea Foundation

Na 8 jaar neemt Ernst Hirsch Ballin afscheid van de Achmea Foundation. Willem van Duin, voormalig voorzitter Raad van Bestuur Achmea, neemt per 13 september het voorzitterschap van het Bestuur van de Achmea Foundation over.

Ernst Hirsch Ballin heeft zich in zijn loopbaan op verschillende momenten en uiteenlopende manieren bezig gehouden met ontwikkelingsvraagstukken. Ernst was dan ook een bevlogen voorzitter van het Bestuur van de Achmea Foundation. De persoonlijke drijfveer van Ernst was het in gang zetten van een dynamiek waarin mensen zich kunnen bevrijden uit armoede, nood, voedseltekorten en dakloosheid. Ernst was zeer nauw betrokken met de projecten van de Achmea Foundation in Afrika, maar ook met de impactvolle projecten in Nederland vanuit de programma’s Achmea voor Elkaar en Impact Plus.

Ernst is zeer te spreken over het feit dat Willem van Duin zijn rol overneemt: “Willem zit al lang in het Bestuur en heeft zich altijd zeer betrokken getoond bij de foundation. Bovendien heeft hij Achmea Voor Elkaar vanuit het bedrijf zien groeien.”

De Achmea Foundation is ook erg blij met de komst van Willem. Directeur Marjolein Verstappen: ”Willem heeft een enorme betrokkenheid bij Afrika, maar ook bij impactvolle inclusieve projecten in Nederland. Willem heeft een groot netwerk en kent de Achmea organisatie als geen ander.” 

Willem van Duin over zijn nieuwe rol als voorzitter van de Achmea Foundation: “Het is voor mij een eer om voorzitter te mogen worden van de Achmea Foundation. De maatschappelijke projecten van de foundation draag ik een warm hart toe. Met veel energie ga ik aan de slag om de komende jaren maatschappelijke impact te maken.”

Bianca Tetteroo, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea, is sinds 14 april van dit jaar toegetreden tot het Bestuur van de Achmea Foundation. Zij neemt de plaats van Willem over en wordt vertegenwoordiger van Achmea in het Bestuur van de foundation. Op die manier blijft de verbinding met de Achmea groep goed geborgd. Achmea en de Achmea Foundation werken samen aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving. In Nederland maar ook buiten Nederland. 

Geplaatst op 13-09-2021


Share on: