Is een conditie zoals van vóór de calamiteit een redelijke verwachting?

Reconditionering van apparatuur; is een conditie zoals van vóór de calamiteit een redelijke verwachting? Tijdens een webinar georganiseerd door AREPA op 15 september wordt er ingegaan op de basisprincipes van apparatuurherstel en uitgelegd wat er verwacht kan worden wanneer het herstel is voltooid.

Een calamiteit (bijv. brand- of waterschade) heeft plaatsgevonden en men kiest ervoor om de technische apparatuur te laten reconditioneren zodat bedrijfsstilstand tot een minimun wordt beperkt. Maar wat kan men verwachten? Kan men verwachten dat de apparatuur wordt hersteld in een zogenaamde pre-loss conditie; de staat van de apparatuur waarin deze zich bevond vóórdat de calamiteit plaatsvond? Of moet men verwachten dat de apparatuur ‘gewoon’ op het niveau werkt dat voldoende is om operationeel te zijn?

Arepa zal tijdens het webinar de basisprincipes van de reconditionering van technische apparatuur uitleggen en wat kan worden verwacht zodra deze is voltooid. Zowel de normen alsmede de wetenschappelijke processen die bewijzen dat reconditionering succesvol is geweest worden besproken. Het webinar beschrijft hoe claims met betrekking tot schade aan apparatuur kunnen worden onderzocht en wat de beschikbare opties zijn om te herstellen naar de pre-loss conditie.

Het NIVRE heeft dit webinar geaccrediteerd met één (1) PE punt, dus voor bij het NIVRE ingeschreven schade-experts een extra reden om in te schrijven!

Het webinar is op 15 september om 14.00 uur en duurt circa een uur, geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.
Geplaatst op 09-09-2021


Share on: