Voogd Groep en Heilbron Groep gefuseerd

De Voogd Groep en de Heilbron Groep – beide gerenommeerd specialist op de Nederlandse verzekeringsmarkt – zijn op 8 juni 2021 gefuseerd. Hiermee ontstaat een nieuwe groep met een stevige, ambitieuze en dynamische marktpositie tussen Nederlandse en internationale spelers. Een groep met de financiële en operationele slagkracht voor voortdurende innovatie voor klanten en voor verdere acquisities in de markt.

In het eerste deel van dit jaar hebben beide partijen met een speciaal integratieteam uitvoerig gekeken naar de haalbaarheid en voordelen van een fusie en hoe dit het best kon worden ingericht. In deze fase werden medewerkers, klanten en overige stakeholders nauw betrokken. Gedurende deze verkennende fase zijn beide partijen nader tot elkaar gekomen en dit heeft geresulteerd in de fusie van de Voogd Groep en de Heilbron Groep op 8 juni 2021. 


De nieuwe organisatie
Het bestuur bestaat uit Michael de Nijs, Frank Germans en Marco Gregoor – met De Nijs als voorzitter en CEO. De Raad van Commissarissen bestaat uit Bas de Voogd en Lex Geerdes en afgevaardigden van de grootaandeelhouders. Investeringsmaatschappij Five Arrows Principal Investments ondersteunt de plannen van beide directies volledig en blijft aan als belangrijke aandeelhouder. Zowel de Voogd Groep als de Heilbron Groep blijven vooralsnog onder het eigen bekende label opereren. De fusie versterkt de gezamenlijke positie op het speelveld in de Nederlandse verzekeringsmarkt. 


Verbreding product portfolio
Michael de Nijs: “Gedurende het traject hebben we onze focus op de voordelen voor onze klanten en medewerkers gelegd. Dit was en blijft bij ons absolute prioriteit. Dankzij de fusie wordt het portfolio aan producten en diensten voor de klant uitgebreid en ondersteund door sterke technologie en particuliere dienstverlening, waardoor wij hen nog beter kunnen ondersteunen. Daarnaast bieden we internationale marktpartijen een unieke toegang tot de Nederlandse markt. Onze medewerkers bieden we met deze fusie meer en diverse carrièremogelijkheden dankzij de vele locaties en het uitgebreider productportfolio. Hierdoor zal de nieuwe onderneming ook aantrekkelijker voor nieuwe professionals zijn.” 


Frank Germans vult aan: “Er is zorgvuldig afgewogen hoe we de sterke bedrijfsculturen kunnen combineren. Het integratieteam heeft dit met specialisten uit de organisaties en externe experts secuur opgepakt en hier uitvoering aan gegeven. In de toekomst van ons fusiebedrijf zullen we verdere concrete stappen ondernemen.” Marco Gregoor: “Gedurende het voortraject hebben we medewerkers geïnformeerd over de fusie: hoe deze tot stand is gekomen en wat ze kunnen verwachten. Gedurende die tijd hebben we medewerkers de kans gegeven vragen te stellen over de toekomst van ons fusiebedrijf. We hebben alle gestelde vragen zo goed mogelijk beantwoord. Er is sprake van een hoge mate van betrokkenheid van de medewerkers. Dit is een mooi voorbeeld van het echte familiegevoel dat in beide organisaties sterk aanwezig is. Dit willen we niet verloren laten gaan.” 


De Nijs: “We zijn blij dat de Voogd Groep en de Heilbron Groep fuseren en we vandaag dit goede nieuws samen naar buiten kunnen brengen. We gaan een mooie toekomst tegemoet.” 


Zakelijke en particuliere verzekeringsdienstverlening De fusie resulteert in een onderneming van in totaal 1.600 medewerkers met 40 vestigingen in heel Nederland. Het bedrijf biedt een combinatie van zakelijke verzekeringsdienstverlening op het gebied van arbeid en inkomen, ziekte en verzuim en zorg, met dienstverlening voor particuliere verzekeringen op het gebied van acceptatie en administratie van schadeverzekeringen, premie-incasso, schadeafhandeling en uitbetaling.

 

Voogd & Voogd is in de verzekeringsbranche een belangrijke schakel tussen (online) adviseurs en verzekeraars. Als serviceprovider is De Voogd Groep verantwoordelijk voor de acceptatie en administratie van schadeverzekeringen, premie-incasso, schadeafhandeling en uitbetaling. 


De Heilbron Groep is met het verzekeringsadviesbedrijf, makelaardij, volmachtbedrijf en arbodienstverlening een van de grootste onafhankelijke financiële adviesbedrijven van Nederland. Intussen telt de Heilbron Groep bijna 1.000 medewerkers die werkzaam zijn op één van de 32 locaties verspreid door het hele land. 

Geplaatst op 08-06-2021
Share on: