Yinhua Cao treedt terug als CFO bij Athora Netherlands

Athora Netherlands N.V. maakt vandaag bekend dat, met wederzijds goedvinden, Yinhua Cao per 1 mei 2021 zal terugtreden als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Athora Netherlands N.V.

Tom Kliphuis, CEO van Athora Nederland: "Wij danken Yinhua oprecht voor zijn bijdrage aan Athora Netherlands gedurende de afgelopen vijf jaar. Zijn financiële expertise en leiderschap zijn van groot belang geweest bij de ontwikkeling van Athora Nederland en de verbetering van haar financiële fundamenten. Athora Nederland is nu goed gepositioneerd om door te gaan met de uitvoering van haar nieuwe strategie om de nummer één pensioenuitvoerder in Nederland te worden. Namens de Raad van Bestuur en onze medewerkers wensen wij Yinhua succes in dit volgende hoofdstuk van zijn carrière".
 
De Raad van Commissarissen van Athora Netherlands N.V. is dankbaar voor de toewijding en inzet van Yinhua Cao voor de onderneming gedurende de afgelopen jaren. Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Na de overname door de vorige aandeelhouder in 2015 en de overname door onze nieuwe aandeelhouder, heeft Yinhua bijgedragen aan het stabiliseren van de onderneming en deze door een uitgebreide transformatie geleid. Dit heeft geresulteerd in de structureel verbeterde onderneming die het nu is. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inspanningen en wensen hem succes in de toekomst."
 
Yinhua Cao: "Het is een voorrecht geweest om de afgelopen vijf jaar als CFO van Athora Nederland te fungeren en ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om met zoveel getalenteerde collega's te hebben samengewerkt. Ik ben trots op alles wat we samen hebben bereikt. Athora Nederland staat er sterk voor en ik heb het volste vertrouwen in de nieuwe gerichte strategie van Athora Nederland."
 
Yinhua Cao 
Hij startte zijn carrière in de financiële sector bij PwC in 1998. Daar was hij de lead audit partner bij de jaarlijkse audit van grote verzekeringsbedrijven en vermogensbeheerders. Hij was ook betrokken bij diverse financiële en solvabiliteit consulting programma's voor verzekeraars. Zijn laatste functie bij PwC was als Partner van de Financial Service Group. Bij Anbang was Yinhua Cao Managing Director van Anbang Asset Management Hong Kong en Finance Director van de Anbang Insurance Group. De laatste vijf jaar was hij CFO en lid van de Raad van Bestuur bij Anthora Netherlands N.V.
 
 Een opvolger voor de CFO positie zal te zijner tijd bekend worden gemaakt. Yinhua Cao zal tot 1 mei bij de onderneming blijven om een soepele en effectieve overgang te waarborgen.
 
Geplaatst op 26-01-2021

< VorigeVolgende >


Share on: