Özlem Adsiz start Tensiz

Op 1 januari jl. is herstelcoach Özlem Adsiz, samen met zakenpartner Tarik Sbai, Tensiz gestart. Tensiz is gespecialiseerd in re-integratie, arbeidsdeskundig advies, mediation en herstelcoaching van ongevalsslachtoffers met een bi-culturele achtergrond. Daarnaast verzorgt het bureau trainingen voor partijen die te maken hebben met medewerkers of slachtoffers die uit andere culturen komen.


Özlem: “Binnen Inter-Focus heb ik de afgelopen periode verschillende gesprekken gevoerd en daarbij zijn verschillen van inzicht gerezen over o.a. de visie en werkwijzen. Dit maakte dat ik uiteindelijk de knoop heb doorgehakt om een lang gekoesterde droom werkelijkheid te laten worden. In de huidige opzet heeft Tarik de rol van Managing partner en houdt hij zich bezig met de zakelijke kant van de onderneming. Ik ben belast met de dagelijkse operatie en ben dus met name verantwoordelijke voor de dossierinhoudelijke gang van zaken.

 

Özlem en Inter-Focus zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Om een juiste behandeling van de lopende dossiers te borgen is in gezamenlijkheid besloten om de dossiers over te dragen aan de nieuwe organisatie Tensiz. “Het is in het belang van de slachtoffers en opdrachtgevers dat we de dossiers voortzetten met dezelfde behandelaars. Want ook de ZZP’ers die verbonden waren aan Inter-Focus zijn inmiddels overgegaan naar Tensiz. Aan het team van arbeidsdeskundigen, mediators, casemanagers, herstelcoaches, jeugdprofessionals en maatschappelijk werkers zijn ook enkele trainers toegevoegd. Want ook als er sprake is van een hoog ziekteverzuim, dan adviseren we preventieve coachingstrajecten bij leidinggevenden. Deze coachen we om gesprekken te kunnen voeren met medewerkers die uit andere culturen komen. En daar is best veel vraag naar. Nagenoeg al onze professionals hebben een niet-westerse of bi-culturele achtergrond en samen hopen wij ons steentje bij te kunnen dragen door de spanning te reduceren en meer begrip voor elkaar te kweken.”

 

Dat blijkt ook uit de naam Tensiz. Het woord ‘Tensis’ staat voor spanning. In de afgelopen vier jaar merkte Özlem dat zij en haar team de spanning bij slachtoffers en alle betrokken partijen tijdens trajecten wisten te reduceren. Om de menselijke kant te benadrukken is de laatste lettergreep van Tensis vervangen door de laatste lettergreep uit de achternaam van Özlem Adsiz.

 

“Want onze mensen zijn cultuur sensitief en werken met passie, met een maatschappelijk hart. Het bolletje met de hartslag uit het logo staat niet alleen voor spanning, maar ook voor de wereld. De gekleurde en blanke hand staan daarbij symbool voor verbinding. Een kernbegrip in onze huidige samenleving.”

 

Het bedrijf is gevestigd in Barendrecht, maar werkt landelijk. Aan de website www.tensiz.nl wordt nu nog hard gewerkt. Tensiz is bereikbaar via tensiz@iletsel.nl en 0180-234098.

 

 

 

Geplaatst op 12-01-2021


Share on: