Allianz sluit achtjarig partnership met Watersportverbond

Na de aankondiging van het vernieuwde wereldwijde partnership met de Olympische en Paralympische Spelen eerder deze week, maakte Allianz Benelux vandaag via een online persbijeenkomst bekend een achtjarig partnership te hebben gesloten met het Watersportverbond.

Daarnaast is Allianz hoofdsponsor geworden van het Jeugd WK en WK Zeilen in Den Haag en van de jaarlijkse Allianz Regatta. Het brede partnership in de watersport sluit aan bij de Allianz-purpose ‘We secure your future’. Zo zullen er in de komende jaren gezamenlijk tal van activiteiten vormgegeven worden rond de pijlers duurzaamheid, innovatie en kennisdeling. Samen met de directeur van de betreffende sportbond, vertelde CEO van Allianz Nederland Sjoerd Laarberg tijdens de online persbijeenkomst meer over het – zeker in deze tijd - bijzondere partnership en de toekomstplannen van beide partijen. Tijdens een plenaire sessie – ingeleid door televisiepresentator en schrijver Sander de Kramer – kregen tal van mensen het podium om een en ander toe te lichten, waaronder Olympisch windsurfer RS:X Kiran Badloe, Olympisch kampioen laser radial-klasse Marit Bouwmeester, Managing partner Tig Sports Niels Markensteijn, de wethouder van Den Haag en Arno van Gerven, directeur Watersportverbond.

Laarberg gaf aan dat Allianz Benelux samen met het Watersportverbond de komende jaren topsporters ondersteunt bij het realiseren van hun Olympische dromen. Het partnership levert tevens een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de breedtesport in Nederland en het ondersteunt het Watersportverbond in zijn missie de Nederlandse wateren schoon te houden.
 

Sport daagt uit en verbindt

Laarberg: “Wij kijken met plezier uit naar de samenwerking met het Watersportverbond en TIG Sports. Hun ambitie om watersport toegankelijk te maken voor iedereen, in schoon water past uitstekend bij ons streven om bij te dragen aan een zorgeloze en duurzame toekomst. Niet alleen voor onze klanten, medewerkers en business-partners, maar ook voor iedereen die de watersport een warm hart toedraagt, van jong tot oud en van jong talent tot topsporter.

Als Nederlandse verzekeraar zijn wij blij met sport, want sport daagt uit en verbindt. Bovendien blijven we er vitaal en gezond door. Zeker nu in de tijd van Covid 19 staat dat meer op de radar. Watersport brengt mensen bij elkaar. We steunen atleten, verenigingen, eigenlijk iedereen die in dat verbond zit. Dat doen wij langdurig, namelijk acht jaar, zodat je de tijd hebt om wat op te bouwen met elkaar. Want de enige constante factor in onze business is verandering. ”
 

Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond: “Wij zijn ontzettend trots dat we in Allianz een partner van wereldformaat hebben gevonden, die gelooft in de kracht van water en in de kracht van sport. Wij kijken er naar uit om samen met Allianz verder te bouwen aan de eerste zomersport van Nederland en de toekomst van de Nederlandse wateren veilig te stellen.”
 

Olympisch & Paralympisch Partnership
Allianz ondersteunt het Internationale Paralympische Comité al sinds 2006 en lanceerde op 11 januari 2021 het wereldwijde Partnership van de Olympische en Paralympische Spelen voor de periode 2021-2028. Ook hiermee bouwt Allianz aan de hand van de Olympische en Paralympische visie via de sport aan een betere en inclusieve wereld.
 

Allianz en het Watersportverbond
Het Watersportverbond zorgt er met 400 verenigingen voor dat Nederlanders een leven lang met plezier, succes en veilig kunnen genieten op het water. De Nederlandse topzeilers domineren al enkele jaren de wereldtop. Met het partnership willen Allianz en het Watersportverbond met vertrouwen en toewijding verder bouwen aan de toekomst van de watersport in Nederland. Dat betekent bouwen aan het plezier van huidige en nieuwe sporters op het water, aan de innovatie van de sport en het in standhouden van de Nederlandse wateren. Met een hoofdkantoor aan de Maas in Rotterdam, is de basis voor een goede samenwerking gelegd.
 

Hoofdsponsor JWK en WK Zeilen en Allianz Regatta
Zowel Allianz als het Watersportverbond geloven in de kracht van het vieren van successen en in de kracht van delen. Daarom is Allianz naast het partnership met het Watersportverbond ook hoofdsponsor geworden van het JWK en WK Zeilen in 2022 en 2023 en de jaarlijkse Allianz Regatta, georganiseerd door sportmarketingbureau TIG Sports. Tijdens de evenementen komen niet alleen top- en breedtesport bij elkaar, zij bieden ook het ultieme platform voor thema’s als duurzaamheid, innovatie en het delen van kennis daarin.


 

Geplaatst op 27-01-2021

< VorigeVolgende >


Share on: